Skip to content

Las aventuras de Tintín: El secreto del unicornio (2011)

11/06/2011
tags:

Tenia que anar-hi, volgués o no. Portava una setmana escoltant opinions properes, i de les quals me’n refio, que la titllaven com el nou Indiana Jones. Un nou Indy? Els meus prejudicis van quedar aparcats a l’entrada de la sala i vaig poder gaudir d’un més que entretingut film.

 

Una cosa és evident, la tècnica és impecable. El realisme és extrem, a vegades dubtava que tot fos fet virtualment, i la llibertat per moure la càmera obre noves portes a l’hora de narrar. Una altra cosa és el resultat final.

Sóc admirador de Tintín, i l’he vist reflectit a la pantalla, però al tenir més edat que quan el vaig descobrir, m’he adonat de coses que m’horroritzen. Tintín no és el protagonista en absolut, el Capità Haddock aporta el carisma i Milú qui fa avançar l’acció. Doncs què hi pinta allà el jove reporter?

El guió obra d’Steven Moffat, Edgar Wright i Joe Cornish combina el millor dels tres (intriga+humor) de forma eficaç, però amb el gran problema del seu nus, on la història s’encalla al desert i agonitza amb el llarg flashback. És informació necessària, però amb una extensió exagerada, que s’ha intentat maquillar amb una virgueria visual impressionant, però obviable. Al començar amb un crescendo tant aconseguit, a la mínima que el to afluixa, et fa caure en l’avorriment més profund. El seu final, precipitat, t’acaba deixant un mal gust de boca que ofusca la visió general.

En definitiva, Spielberg, de nou, aconsegueix fer-nos sentir l’aventura, però perdent els dos punts forts de les seves obres mestres: el carisma del protagonista de la saga d’Indiana Jone i el ritme de Jurassic Park. Tot i així una de les grans pel·lícules d’aquest any que ja s’acaba.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: