Skip to content

3 LLIBRES LLEGITS

01/14/2012

Els Reis Mags aquest any han encertat de ple. Em van dur tres llibres que em vaig acabar en tres dies i unes poques hores. Vet aquí un resum ràpid.

SALA AL GATO, de Blake Snyder

Es tracta d’un manual per guionistes, però diferent als demés. L’autor no enganya a ningú, ell t’explicarà com fer un guió que funcioni, i a més, COMERCIAL, quasi per damunt de tot. El títol és un dels seus consells, fa referència al moment en que el protagonista salva a un gat i a l’instant simpatitzem amb ell.

Molt recomanable per tots aquells aspirants a guionistes que farts de llibres pedants, secs i plens de regles sense sentit volen crear entreteniment de qualitat.

PESADILLA A 20000 PIES DE ALTURA Y OTROS RELATOS INSÓLITOS Y TERRORIFICOS, de Richard Matheson

Per si algú encara no el coneix, l’autor és la ment pensant de Soy leyenda o El diablo sobre ruedas (entre altres) i guionista de la mítica sèrie La dimensió desconeguda. Prolífic en el relat curt, aquí trobem alguns dels seus millors treballs. A més de plantejaments i treballs d’estil singulars, és el responsable d’acostar el terror a les ciutats (deixant endarrere castells foscos) i convertir en monstres les ments humanes (lluny de vampirs i fantasmes).

Molt recomanable per contes com Guerra de brujas (em va deixar al·lucinat) o A través de los canales (brillant).

FANTASMAS, de Joe Hill.

Fill d’Stephen King, autor de les novel·les El traje del muerto i Cuernos. Aquí ens torbem amb un recopilatori de contes seus publicats en diferents revistes. Aviso, no tots són de terror. Aquí hi ha cabuda per la fantasia i ,fins i tot, el sentimentalisme. Una de les coses que més destaco són les seves picades d’ullets a referents del gènere de terror del cinema.

Molt recomenable pel relat digne del millor David Lynch: Madera muerta.

 

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: