Skip to content

CROMOSOMA 3

02/07/2012

Al Cinema Truffaut de Girona han decidit fer una retrospectiva de David Cronenberg, un dels directors que va marcar la meva post-adolescència, així que no m’he pogut perdre veure aquest film en pantalla gran.

 

Per qui no conegui l’obra en faig un breu resum:una jove parella comparteix la custodia de la seva filla. Després d’una visita a la seva mare, internada en un centre de teràpies alternatives, la petita torna a casa amb evidencies de maltractament físic. El pare comença a sospitar del suposat sanador del centre on és interna la seva muller mentre un seguit de morts es creua en el seu cami.

Es tracta d’un film molt autoral, típicament Cronenberg: protagonista traumats, aberracions corporals, ciència ficció infiltrada en la realitat,…A pesar dels anys passats, i del modest pressupost, és un film que ha sabut envellir de forma decent.

 

No es tracta de la millor obra del director, per mi, sens dubte, és Inseparables, però és una magnifica carta de presentació del que ha sigut la seva carrera, sempre marcada pel seu to malsà alhora que paral·lel amb la realitat, i que malauradament ha semblat abandonar últimament. Tot i que les seves ultimes pel·lícules són excel·lents, tinc ganes de tornar a veure’l en terrenys fantàstics.

Mentre, el pròxim dilluns, m’espera Scanners. Qui s’apunta?

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: