Skip to content

NOCHE DE MIEDO (2011)

03/04/2012

Va ser ma mare qui em va descobrir, ja fa uns quants anys, aquella petita joia del cinema de terror dels 80’s: Noche de Miedo, de Tom Holland. Quan per fi vaig poder veure-la em va fascinar, barrejava l’humor i el terror de forma exemplar. Ja visionada infinitat de vegades va sorgir la notícia d’un proper remake. La meva primera reacció va ser arrufar el nas. Veient com Hollywood havia espatllat tants clàssics de l’època i gènere m’esperava el pitjor. Al cap d’un temps, al descobrir que l’encarregat de la direcció serie de Craig Gillespie (autor de Lars y una chica de verdad), un director quasi independent, vaig tenir l’esperança de trobar-nos davant d’un producte diferent. Ja amb el repartiment tancat amb Anton Yelchin, Toni Collette i David Tennant i per damunt de tot, Colin Farrell interpretant al vampir, se’m van esvair tots els dubtes cap a ella.

Ara ja l’he pogut visionar, i sí, tenia raó, es tracta de tot un exemple de com fer un rentat de cara a una cult-movie. Més que una reformulació es tracta de canviar l’envàs, adaptant-lo a nous temps. Tot els elements originals, i esperit, els hi trobem de nou, intentant aportar els detalls imprescindibles per no fer anacrònic el relat. Des de la construcció de la primera seqüencia queda clar que no ha sigut un simple encàrrec, i que el director s’hi va volgut implicar plenament. Segueix l’esquema de la original fins a la meitat, i allí decideix trencar, de manera intel·ligent, sabent que la sorpresa incial, ja coneixent-la al tratar-se d’un remake. L’acció adorna tota la segona part, amb eficiència, i els efectes especials, molt correctes, adquireixen protagonisme, però sempre tenint present que han d’ajudar a construir la narració, no distreure’ns.

En altres apartats descatar a Farrell, que amb una actuació continguda, plena de petits detalls, construeix el personatge en tenebrós. La resta del repartiment compleix amb efectivitat, sense destacar de sobremanera, però solvent. Tot l’apart tècnic, tot i no tratar-se d’un blockbuster, treu nota, des d’el departament d’art fins la fotografia.

Doncs film molt recomenable farcit d’humor, terror i en definitiva, entreteniment. Doneu-li una oportunitat els fans de l’original i degusteu-la els aliens a ella.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: