Skip to content

LUCES ROJAS

03/06/2012

Nova pel·lícula de Rodrigo Cortés que va sorprendre a tothom amb Buried (enterrado), film de baix pressupost, estrella de Hollywood i un plantejament i execució impecable. Poc després torna amb una producció més elevada, càsting replet d’estrelles i un final que ha dividit als espectadors.

Un parell de doctors es dediquen a destapar fraus parapsicologics. Quan torna als escenaris un vell mentalista, retirat des de fa decades, decideixen investigar-lo, però no els hi serà gens fàcil. Podria extendre’m més, però desvetllaria moltes de les sorpreses del film, del qual, quasi, és imprescindible saber-ne ben poc per gaudir-lo plenament.

Abans d’entrar a la sala, he tingut present les crítiques que apuntaven a un gir final inesperat que ha frustrat a molts. Per sort, tot i això he pogut degustar plenament la pel·lícula. A banda de tractar un tema que em fascina, és un relat treballat en tots els aspectes. Cortés és un bon director, un molt correcte muntador i un guionista notable. Els únics defectes, filant prim, que se li poden atribuir són un parell de detalls (una mort sobtada i un xic forçada, un xic d’efectisme al nus,…). Segurament un segon visionat, i la consciència del joc que ha desplegat l’autor, farà encara millor el film. Per molts, el seu final, serà un desengany o una estafa, però sabent el tema que tracta, no veig el motiu per tal actitud. És més, els invito a tafanejar en el tema i veuran que el final és l’idoni. Segurament, estaríem del film preferit de Fox Mulder.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: