Skip to content

IN TIME

05/20/2012

Tot i que tenia previst veure-la al cinema l’he hagut de recuperar ara, força temps després. Tal com em van comentar és un film irregular: moltes virtuts, i malauradament, no pocs defectes.

Any 2161, la humanitat ha aconseguit no envellir a partir dels 25. A partir de llavors només sobreviu eternament jove qui acumula més temps en el seu rellotge de canell, però, alhora, aquell temps, és la moneda de curs legal. Vols viatjar en bus? Paga dues hores. Això que una nit, el protagonista, coneix un misteriós desconegut que li explica tota la veritat sobre aquell sistema temporal…

El film comença realment bé. En poc temps ens introdueix en una realitat, molt ben construida, que alhora és una crítica a la societat consumista actual, que permet mil històries per explotar-lo. La llàstima és que el seu autor, Andrew Niccol, no sap què fer-ne. La idea brillant és desinfla al cap de poc. Si per un moment deixés clar l’objectiu del protagonista, hagués sigut fàcil reconduir la història. Enlloc d’optar per una revisió del text, Niccol, prefereix tirar pel dret: aventures sense solta ni volta, idil·li amorós i quatre frases d’humor forçat per entretenir als espectadors. Qualsevol cinèfil, al acabar, es sentirà més decepcionat que cabrejat.

Però no tot és amarg en la pel·lícula, també conté les seves virtuts. Tot l’apartat tècnic és perfecte. El futur que ens planteja és creïble gràcies a decorats sobris, estudiadament escollits, i sobretot, el poc ús de efectes digitals. Els actors compleixen, Cillian Murphy amb escreix, i sí, ni Justin Timberlake ni Amanda Seyfried són els millors intèrprets de la seva generació, però em sembla força evident que els han escollit pel seu físic, i ella, m’hiponotitza de lo absurd de tot el que succeix.

En poques paraules, un film que comença com una cult-movie de la ciència ficció, que quan passa a convertir-se en un Bonnie & Clyde futuristes i sense cervell. Ah, aguanteu un xic, la Senyoreta Stone surt en sostenidors, tot seguit, ja podeu abandonar el visionat.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: