Skip to content

DE CAÇAFANTASMES I CAÇAEXTRATERRESTRES

05/29/2012

A mitjans dels 80’s va aparèixer Cazafantasmas, un film pensat pel lluiment dels seus protagonistes, humoristes sorgits del mític Saturday Night Live. Una blockbuster que ajuntava l’humor i la fantasia/ciència-ficció de manera efectiva. Degut al seu èxit es va fer una seqüela, ràpida i sense masses miraments, que també va funcionar, tot i que no al nivell de l’anterior. Des de llavors seguim esperant noves aventures d’aquests caçadors d’espectres abans que els mateixos actors acabin convertits ells mateixos fantasmes.

Finals dels 90’s, es repeteix la jugada, sota la producció d’Spielberg, parlo de MIB. Will Smith, actor de comèdia, dóna els seus primers passos a la gran pantalla amb un company al costat per caçar, en aquest cas, extraterrestres. Poc després, degut a l’èxit…escolti. Això em sona!

Aquesta teoria que emparenta a les dues sagues ja fa temps que em ronda pel cap. Segurament molts ja us esteu estirant dels cabells, hi ha molt fanàtic cinèfil que es molesta si li toques les seves cult-movies, però deixeu-m’ho argumentar.

L’estructura: Primera entrega, descobrim un món increïble de la mà dels seus protagonistes. Segona part, implicació d’un dels protagonistes en una trama amorosa. Tercera entrega, ampliem l’imaginari amb nous móns (es reumorejava que la tercera entrega fantasmal es situaria en un sub-univers). Sí amics, tenim el mateix patró en les dues sagues.

Ambient laboral: Els protagonistes treballen en una organització/empresa, es dediquen a capturar éssers singulars, vesteixen uniforme i els caràcters entre els companys es confronten.

El to: Pel·lícules pensades per un públic familiar. Tot i tractar temàtiques sovint pertanyents al gèneres de terror, guarneixen el relat amb humor neutre, amb alguna frase punyent i gag gestual, i sempre, sempre, em el fàstic que produeixen les aterridores criatures.

Cameos: En el videoclip de la cançó de Ray Parker Jr. “Ghostbusters” hi apareixia el bo i millor dels famosos televisius del moment, em fa especial il·lusió mencionar a Chevy Chase. A la franquicia dels homes de negre han aparegut Michael Jackson y Lady Gaga en els films, això sí.

I fins aquí, tot i que segurament hi ha més punts en comú que se’m passen per alt.

Alguns em dirà que no són més que simples coincidències o “no pots comparar Cazafantasmas amb aquesta mer…”, però tampoc ho pretenc. Simplement escriure que em sembla curiós com les dues sagues tenen molt en comú, que MIB va aparèixer quan la gent ja feia temps que pregava per més Caçaafantasmes i va utilitzar molts recursos que li havien funcionat a la predecessora.

Com diría l’Iker Jimñénez: “Casualidad, tal vez. ¿Quién sabe?”

I de regal la cançó que no em puc treure del cap…”¡Dale!”

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: