Skip to content

EL DRAGÓN ROJO

06/20/2012

L’agent de l’FBI, Will Graham, es retira del cos després de capturar al caníbal Hanníbal Lecter. Anys després torna al servei per intentar atrapar a un nou psycho-killer, el Duende dentudo, que ja ha assassinat a dues famílies. Per aconseguir atrapar-lo no només utilitzarà el seu sisè sentit, també es veurà obligat a demanar ajuda a Lecter.

DA NOVEL, Thomas Harris

Unes quatre-centes pàgines de lectura fàcil, que atrapen des de bon principi. Frases curtes, a vegades contundents. Descripcions comptades, ja sigui en els escenaris, les accions i el pensament interior dels personatges. Investigació molt ben descrita, explicada pas per pas dotant de veracitat al relat. El protagonisme queda molt distribuït, tot i Graham ser el conductor de la narració. Lecter apareix escasses pàgines, però promet, tal com va quedar demostrat en posteriors obres i films. Final sorpresa aconseguit.

 

 

DA MOVIE, Brett Ratner

Direcció impersonal, fotografia anodina. El personatge de Lecter agafa molt protagonisme. Repartiment molt aconseguit i amb interpretacions encertades. El guió respecte l’obra en que es basa, l’única aportació nova, just al principi,encaixa a la perfecció. El Duende dentudo perd força, queda diluït en la narració. El canvi personal que viu no queda reflectit en pantalla, a més, el poc espai que li queda i la interpretació, massa continguda, no l’ajuden. Final feliç i més espectacular.

.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: