Skip to content

EL DICTADOR, 2012

08/07/2012

Aquest dissabte tarda estava amb la meva parella intentant decidir quina pel·lícula anar a veure al cine. Jo anava repassant la cartellera, i quan vaig anomenar El dictador el seu comentari em va encendre la bombeta.

-La de Chaplin?-Vet aquí, tanta veritat en tan poques paraules.

Vam escollir aquesta. Als dos ens va agradar. Sacha Baron Cohen ha sabut trobar una mina en això de provocar-nos llançant-nos a la cara la nostra pròpia merda. Totes les nostres vergonyes servides amb insolència alhora que intel·ligència.

Però al que anava. Jo fins al moment no m’havia quedat amb els paral·lelismes entre aquest film i el de Charlot. Salvant les distàncies, és exactament el mateix però actualitzat. Aquí Cohen també és l’ideòleg de la pel·lícula, interpreta un parell de papers i es basa en fets reals, i més que actuals.

Aquí el protagonista és un dictador d’un país musulmà que degut a la pressió de l‘ONU es veu obligat a viatjar a EEUU per donar explicacions de les seves activitats amb armes de destrucció massiva. Un cop a Nova York cau en un parany ideat pel seu home de confiança i la CIA. Després d’un accident acaba convertint-se en un sense papers més a la ciutat descobrint el somnis i febleses de la societat occidental. Mentre, un pobre pagès, idèntic a ell, es veu obligat a suplir-lo per no destapar sospites, sofrint pel camí les desgràcies d’una vida privilegiada que no sap com encaixar.

Cert, res nou sota el sol, però un entreteniment, que un cop acabat, no et fa sentir imbècil. Crec certament, que utilitzant la provocació, pretén despertar-nos la consciència per enfrontar-nos en un realitat que ha acabat desgastada a través de les notícies, on les injustícies i morts no són m´s que xifres que ens acompanyen mentre sopem.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: