Skip to content

ELS GERMANS OCULTS D’EXPEDIENTE-X

08/23/2012

Aquesta passada setmana vaig passejar el meu bonic cul per les festes de Gràcia de Barcelona. Donant voltes per allà la meva parella va veure un outlet de llibres i hi vam entrar de pet. Llibres i bons preus és una combinació guanyadora per nosaltres. De les moltes troballes fetes us destaco la guanyadora: Expediente X, en honor a la verdad de Sara Martín. Aquesta professora de literatura anglesa i estudis culturals a l’UAB desgrana amb tot detall tots els factors de la ja mítica sèrie. A les seves pàgines es descriu les claus del seu èxit, perfils complets dels personatges i la guia completa de tots els seus capítols. Per mi s’ha convertit al moment en una obra de referència sobre la meva sèrie de televisió preferida i que més m’ha marcat. En un primer moment, aprofitant la revifada de la nostàlgia, havia pensat recuperar-la, però per ampliar el seu univers, m’he decidit per descobrir dues sèrie agermanades a ella i que potser alguns de vosaltres desconeixeu.

 

 

Millennium

Quan la Fox estava més que contenta amb els resultats d’X-files va decidir explotar la gallina dels ous d’or i va encarregar a Chris Carter, el creador d’aquella, parir un nou projecte. Amb llibertat absoluta el cap pensant va optar per Millennium. Durant tres temporades vam seguir les desventures de Frank Black, ex agent de l’FBI que s’uneix a un grup secret per intentar descobrir les pistes que semblen indicar la fi del món. Cada capítol suposa un cas d’homicidi sanguinolent, amb presència constant de sectes, i amb un entorn obscur i malsà. Les primeres entregues van gaudir de força èxit, però el seu to, molt més contundent que el de Expediente-X va acabar espantant a l’audiència. El cert és que no la recomano a persones sensibles, però els amants del thriller de terror podran gaudir d’un producte adult, seriós i molt ben fet.

Dark skies

Ja convertida X-files en una sèrie de fama mundial tothom es va voler apuntar al carro. D’aquí surt Cielo negro, on a banda d’explotar les conspiracions i els OVNI‘s aprofundeix en la història dels EEUU. Simplificant-ho molt, podríem dir, que és un Forrest Gump dels misteris. La sèrie, ambientada als seixanta, ens descobreix la història oculta del país, on poders a l’ombra van tenir contacte amb els extraterrestres, van matar a Kennedy per por a que ho fes públic i demés trames inventades intercalades en fets reals. Tot i ser conscients que tot el que s’hi explica és fantasia (o no) no es pot negar que està molt treballat i a vegades, fins i tot, et fa dubtar de la veritat oficial.

p.d.: Ah, i només 20 capítols!

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: