Skip to content

CURB YOUR ENTHUSIASM

09/09/2012

Fitxa IMDB

Què és?

És una sèrie d’humor de l’HBO. Es va estrenar l’any 2000 i n’hi ha 8 temporades fins l’actualitat. A Espanya es va emetre per TNT i La Sexta amb els noms de Larry David i El show de Larry David.

Qui és Larry David?

És un humorista nord-americà, que ha combinat els escenaris amb els seus monòlegs i els seus guions per televisió i cinema. També va protagonitzar el film Si la cosa funciona (Whatever works) de Woody Allen. Però, sens dubte, és conegut per ser el co-creador de una de les sitcoms més importants d’EEUU, Seinfeld.

Què fa que Curb your entusiasm diferent?

El propi Larry David. Al crear-la, i sabent de les seves mancances com actor, va decidir que els guions no passarien d’una simple descripció del que ha d’ocórrer i a partir d’allà improvisar els diàlegs. Per acabar de donar verisme, s’opta per gravar càmera en mà i basar totes les situacions en moments viscuts per ell mateix. Tal com va comentar David a Inside Comedy per ell és molt gratificant poder reviure la seva vida però actuant sense censura, dient a cada moment el que li passa pel cap.

Però no és desagradable un personatge així?

En el meu cas personal no. És com veure un monòleg reconvertit en sèrie de ficció, on la lupa es planta davant de qualsevol sense sentit que ens podem trobar durant el dia a dia: donar explicacions per accions ben intencionades però de resultats molestos, acotar les convencions socials, intentar respectar opinions totalment equivocades…Tot allò que no podem fer, però que realment pensem, queden aquí reflectits i en veiem les conseqüències, sense sermó amagat.

Alguna cosa més?

En alguns capítols apareixen famosos interpretant la pitjor versió d’ells mateixos. El primer capítol, el pilot, és d’una hora de duració, i tot estar molt bé, no és un exemple de clar de la resta de la sèrie. Ricky Gervais (presentador dels Golden Globe i creador de The office) n’és molt fan. Un bon capítol per enganxar-s’hi és el cinquè episodi de la primera temporada. Larry David és deutor de Woody Allen, i la sèrie Louie és deutora de Larry David.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: