Skip to content

Censura o autocensura? Vet aquí el Bestiari amb en Jair

10/11/2012

Sóc de Figueres i escric, però no soc en Jair Domínguez. En veritat ni el conec en persona, tot molts del emeus han tractat amb ell. Això sí, l’admiro, fins i tot puc dir que és un exemple a seguir per mi. Tot el que conec seu m’agrada, m’agrada la seva mirada directe i clara que s’amaga darrere tots els seus paranys explosius i grollers. Una hàbil combinació, que com fa també Tarantino, m’atrapa. Ara que he ensenyat les cartes, comencem.

Quan aquest matí he vist que havien retirar de la web el Bestiari il·lustrat que havia protagonitzat ell he anat corrents a veure’l per YouTube. No només ho he fet per l’evident morbo de saber que la seva directora havia renunciat al seu càrrec, també per veure com se’n sortia en Jair del repte.

 

El programa presentat per la Ballbè vol ser un retrat intimista i chic de personatges de la nostra societat, un intent per descobrir que s’amaga darrere el nom, cosa que poques vegades aconsegueix. En el cas d’en Domínguez era un risc, o s’explotava el seu vesant de enfant terrible o descobrir que és un humà més amb les seves virtuts i defectes. Malauradament, un cop vist, resulta que un xic de tot, però res en concret. Cert, hi desbarra algunes vegades, però també descobrim que té el cap més ben moblat del que vegades ens diu o alguns voldrien creure.

Però anem a la polèmica, sorgida per haver disparat (amb armes de joguina) i pintura vermella a un dibuix del Rei. Qui hagi vist el programa, espero que s’hi hagi fixat: en cap moment es veu la cara del monarca. Minuts anteriors, quan parla del que faria a Sostres i Millet si tingués l’arma a la mà sí que es veuen els retrats, però en el cas de Joan Carles no. Censura? O millor dit, autocensura?

Ara tothom s’estira dels cabells assenyalant pressions exteriors, que segur que n’hi ha hagut, titllant-los de censors, però escoltin, si hi ha cosa pitjor que la censura, que en temps d’Internet el terme ja ha perdut tot el seu sentit, és l’autocensura. O et mulles, o no, però m’oloro que des d’el programa es buscava popularitat, xerinola segura amb el tema tractat i en aquests moments, però que per servidor no ha fet més que escalfar-me la bragueta. No m’agrada la gent que va de provocadora i tot d’un plegat demanen perdó..

Així doncs, si algú ha quedat en evidència és el programa. Jo, per la meva part, continuaré seguint tot el que faci en Jair i sempre que pugui gaudiré de la visió de les cames de la Bibiana.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: