Skip to content

THE AMAZING SPIDER-MAN

11/07/2012

I després de molt de temps per fi l’he vist.

Aquest reboot d’Spider-man era una de les grans apostes de Sony per aquest any, i tot i tenir un èxit més aviat moderat, tenim una segona part amb el mateix equip i la més que possible incorporació de Jamie Foxx com a malvat de torn: Electro.

Amb l’avançada edat de Tobey Maguire, pel personatge de Peter Parker, i Sam Raimi fart dels problemes amb la productora, aquests només tenien dos camins: abandonar la franquícia o reactivar-la amb un reboot. Vam apostar per aquest segon camí amb tot un nou equip més jove i força arriscat amb Marc Webb ( director de 500 días juntos) i Andrew Garfield com a protagonista. Ja us avanço que l’aposta es mereix un aplaudiment, tot i els temors que em va provocar en un principi.

Reinici: haver d’explicar els orígens del personatge és una arma de doble full, en part és un dels punts forts de tota saga i en part, ja conegut sobradament, pot entorpir la narració. En aquest cas, amb la saga de Raimi encara força fresca en la memòria, em semblava innecessari. Ara, un cop vista, crec que ha sigut un gran encert, ja que la mort dels pares de Parker i la relació amb els seus oncles, obre nous camins que s’explotaran, o això sembla, en nous capítols. Tot i fer-se un xic llarg, uns minuts menys hauria anat de perles, visualment e interpretativament la fan molt digerible.

Emotivitat: és un dels factors que més m’ha sorprès. Realment aquest nou enfocament, amb més profunditat en els personatges, et fa sentir més a flor de pell tots els actes. Garfield fa un retrat precís de l’adolescència, els oncles passen de ser uns típics tòpics a tenir vida i personalitat pròpia i Gwen pateix i interactua dotant d’humanitat al simple interès amorós del personatge.

Llangardaix: el personatge, sempre present en segon pla a la saga de Raimi, per fi dóna la cara i mostra la seva part monstrenca. Un dels problemes a l’hora de dotar de vida als personatges principals ha deixat poc temps per desenvolupar al Dr. Connors, un dels punts forts del Doctor Oc a la segona entrega, i els seus canvis de caràcter queden un xic diluïts. Tot i això, un mal menor. La infografia i disseny són excel·lents, s’ha de reconèixer.

Donant la cara: un altre aspecte que m’ha sobtat. Si amb Raimi la identitat secreta de Parker era un punt fonamental aquí passa a revelar-la en diferents moments i sense provocar grans dilemes al personatge. Esperem que aquest fet s’exploti en futures entregues i els seus responsables no s’arrepenteixin, aquí ja, és treball pel guionistes, que es podran lluir o maleir-se per sempre més.

Direcció: apostar per un director quasi novell, que el seu gran èxit és una comèdia romàntica, però amb pres dramàtic, per un blockbuster així és arriscat. Sorprèn descobrir que Sony hagi confiat cegament amb ell, però ha funcionat i de manera més que correcte. Les escenes d’acció són trepidants i toquen de peus a terra, l’atac del llangardaix a l’institut, i alhora cobren emoció al empatitzar amb els personatges. Els moments emocionals, com no, queden retratats amb encert i sense perdre’s amb endolciment manufacturat típic de Hollywood. La combinació d’aventures i emocions queden anivellat amb èxit.

fitxa IMDB

M’hi sobra: minuts i algun pla de més per demostrar tot el que han invertit en efectes especials.

M’hi falta: més profunditat en el Doctor Connors i respostes al voltant de la desaparició dels pares de Parker, que segons sembla, cobraran importància en la seva continuació.

En definitiva, gran pel·lícula d’aventures que aconsegueix atrapar-te, ja sigui per la seva història, personatges o escenes d’acció. Esperem que no sols es mantingui el nivell, desitjo un pas més endavant per acabar de perfeccionar els detalls que queden per polir.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: