Skip to content

Django, aquí t’espero

12/03/2012

Dintres tres setmanes d’estrena a EEUU la nova pel·lícula de Quentin Tarantino. Aquí haurem d’esperar encara un mes més. Servidor ja fa quasi dos anys que està impacient, així que encara pot aguantar els nervis un xic més.

Django Unchained

Però què ens espera a Django desencadenado? Intentaré fer-vos cinc cèntims de tot plegat.

Després de repassar la seva filmografia ens queda clar que Quentin és un fan absolut dels westerns. Sempre hi ha un detallet que ens recorda a aquest gènere, o més concret a l’espagueti western, i fins i tot films completament deutors com Kill Bill vol.2. Ara Tarantino es llença de ple a la piscina, i segons diu, va més enllà, realitzant un south-western, os sigui, on l’esclavatge dels afroamericans pren protagonisme.

El guió de la pel·lícula va saltar a la xarxa i ja molts l’hem llegit, i si es compleixen les expectatives, pot convertir-se en una de les pelis més desenfadades, dures i informals del director. És possible aquesta combinació? Coneixent-lo, parlo com a fan, és dels pocs capaç de fer-ho. El problema, això sí, és el repartiment, que sigui conscient d’allò que demana el film en conjunt. Una actuació sòbria podria malmetre el llargmetratge, però a l’inversa, preguen-s’ho com una comèdia podria ser encara pitjor.

Tot i que en un principi Tarantino volia a Will Smith com a protagonista, després d’unes quantes trobades, els dos es van desdir*. Tantejats alguns actors més, entre ells Idris Elba, el meu preferit, va fitxar a Jamie Foxx, l’MC i actor, que espero que estigui al nivell exigit. La resta de protagonistes recau en Christopher Waltz, Samuel L. Jackson i Leonardo DiCaprio, que ja va optar al paper de Daniel Brühl a Inglourious Basterds. De moment, les primeres critiques, aplaudeixen amb ganes les actuacions dels quatre, rumors d’Òscar inclosos.

Però de què va? Un caçarrecompenses allibera a un esclau negre per ajudar-lo a atrapar uns fugitius. Una vegada cobrada la recompensa els dos decideixen seguir plegats per alliberar a la muller de Django de les pèrfides mans del tirà Calvin Candie.

GGrace_Drama_Django-Unchained

Amb una duració de dues hores 46 minuts i clares opcions a nominacions pels Òscars arriben les primeres impressions dels afortunats que ja l’han pogut veure. Extret les traduccions fetes del portal E-cartelera:

David Ehrlich (@davidehrlich): “brutal y desternillante comedia de spaghetti (western),la mejor película americana de 2012”.

Jeff Goldsmith (@yogoldsmith): “De principio a fin, ‘Django desencadenado’ es un fantástico deleite para el público. Elegantemente humorística, con acción y diálogos increíbles”.

Anne Thompson (@akstanwyck): “súper violento spaghetti western con canciones anacrónicas”.

Julie Seureau (@IndieJules): “Christoph Waltz es un actor extraordinario. ‘Django’ ha sido un film increíble:muy sangriento pero también muy divertido. ¡Es el tipo de película que hace que te rías de temas de los que normalmente no te reirías!”

Joshua Cordes (@yumyumfish): “‘Django desencadenado’ ha sido alucinante. Y no es por ninguna mierda de «Yo lo vi primero»”.

Rian Johnson: (@rcjohnso) i director de Looper:”‘Django’ es tremenda.DiCaprio ha superado las expectativas”.

Ah, i per qui vulgui la banda sonora, sempre excel·lents en els films de Tarantino, pots escoltar-la aquí.

Ara toca esperar. I es farà llarg, molt llarg.

Fitxa IMDB

*Will Smith, que em sembla un bon actor, es conegut per ficar mà en totes les produccions en les qual participa. En cassos de blockbusters no nego que faci bé, però en una producció de Tarantino no crec que li fes cap bé.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: