Skip to content

DESAFIO TOTAL 2012

05/19/2013

Ja en el seu moment, l’estiu passat, vaig estar temptat d’anar-la a veure. Ara que ja l’he vist puc dir que el meu instint poques vegades s’equivoca i en aquest cas l’hauria encertat de ple. No només pel seus efectes especials, decorats i demés aspectes visuals i auditius, sinó que també m’hauria servit per tapar unes quantes boques que deien que la versió de Verhoeven i l’Arnie era millor. Siguem sincers, nostàlgia a part, el film pretèrit era un espectacle violent sense cap ni peus. Si, ho heu llegit bé. La versió 2012 és filla fàcilment la de 1990.

 

 

 

 

 

 

Sé que és discutible però crec que aquest film de Len Wiseman (ull, que només ha dirigit films de Underworld i La Jungla 4) em sembla que toca més de peus a terra i que intenta dotar de credibilitat al que explica. I per mi, un remake, ha de ser això, agafar un producte amb potencial però amb arestes per polir i fer-ho de la millor manera possible. I sí, això significa perdre encant, no hi ha més. Tot deixa de ser espontani però a l’espectador no influenciat pel llegat del precedent podrà gaudir-la tot assentint amb el cap.

El problema, potser del poc que es pot tirar a la cara a aquesta producció és la falta d’èpica. Aquí sembla tot tan mesurat, amb tan esforç darrera per no quedar en ridícul amb les comparacions, que li manca un màgia. Actuacions contingudes i una banda sonora funcional li resten emoció a tot plegat. Però prefereixo la falta d’èpica canvi de personatges més humans, una trama més sensata, un disseny futurista que perfecciona lo apuntat per Blade Runner i demés virtuts que no quatre cops de timbal i un musculós inexpressiu fotent hòsties.

Sí, amics, m’he quedat a gusta amb tot plegat.

I per acabar de matar-vos us diré que la possible trilogia de remakes encapçalats per Colin Farrell (aquesta i Noche de miedo) m’encanta. Exemples de com es pot actualitzar i millorar la obra original.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: