Skip to content

STAR TREK: EN LA OSCURIDAD

07/07/2013

Recordo que quan al 2009 vaig sortir del cinema després de veure el reinici de la franquícia per part de J. J. Abrams ja estava amb ganes de veure entrega. Quatre anys més tard ja la tenim aquí, i no m’ha decepcionat pas; és més, ja vull veure la futurible següent.

Si a l’anterior el metratge estava dedicat de ple a fer-nos conèixer a la tripulació i els seus primers passos en aquest l’eix central és un malvat terrorista, del qual no diré el nom per no fer spoilers però que segurament tots suposeu. L’acció i l’humor segueixen presents però el rerefons és molt més cru, i com no, a l’univers d’Abrams ens planteja fins quin punt ens manipulant els nostres governants. Ètica i estètica, difícil combinació, aquí llueixen amb energia. Potser el to és menys distés, però les sorpreses constants fan que et quedis enganxat de nou a la butaca.

Del repartiment poc a dir, segueixen al mateix nivell. tot i que s’ha de reconèixer que alguns secundaris se lis presta menys atenció. Cumberbatch treu molt de suc del seu personatge, reimaginat-lo amb un to més dramàtic alhora que humà.

El metratge, dues hores, passa amb un sospir. Des de l’escena del volcà inicial fins el final és impossible apartar els ulls de la pantalla. Una muntanya russa que de nou deixa amb ganes de més, tot i que el salt d’Abrams cap a Star Wars port despertar cert recel i fer-nos preguntar si la tercera entrega estarà al nivell d’aquest dues. Creuem els dits.

Nota: 9 sobre 10.

 

 

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: