Skip to content

WOODY ALLEN: EL DOCUMENTAL

07/14/2013

Woody Allen és una rara avis. Va començar a escriure acudits per a diaris amb 16 anys, va fer monòlegs, va saltar a la televisió i finalment és un dels directors de cinema més reconeguts del nostre temps. Aquest vell jueu ja porta 40 anys estrenant pel·lícula anualment. Tot això es mereixia un documental i vet aquí.

El seu responsable va seguir durant un any al director aprofitant per seguir la seva rutina i preguntar-li per detallets de la seva vida. Així doncs tenim un repàs a la seva vida i obra amb apunts personals i comentaris de col·laboradors seus. Un retrat, un xic superficial, sobre un mite vivent cada vegada més incomprès al seu país natal alhora que estimat a Europa.

El documental està bé, no ho nego, però no ens descobreix gaire de nou. Té la seva gràcia veure al director recuperant notes manuscrits per a futurs, o no, films i saber què en pensen d’ells actors que han treballat amb ell però tot plegat m’ha sigut insuficient. Sé que hi ha un muntatge molt més extens, d’unes quatre hores, però que el director del documental sigui amic del protagonista fa que no li acabi de treure tot el suc possible convertint-se en un homenatge, que tot i merescut, decepciona.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: