Skip to content

LOBOS DE ARGA

08/17/2013

La combinació de gèneres és complicada. Una de les que més alegries m’ha donat és la barreja de terror i humor. També admeto que potser és de les més complicades. Si parlem en concret d’homes llop i comèdia no podem oblidar-nos de Un hombre lobo en Londres. Aquí parteixen de conceptes semblants, però la cosa no acaba de funcionar.

Un escriptor de poc èxit torna al seu poble natal, Arga, per rebre un homenatge. Quan arriba allà descobreix que els seus paisans tenen intencions ocultes. Sobre la vila plana una maledicció que només es pot desfer amb la seva mort.

Si d’una cosa n’estic segur és que els responsables de la pel·lícula van invertir moltes ganes en el progecte. Però amics, amb això no és suficient. Tot i que la història comença amb força, el pròleg narrat amb imatges de còmic, i que el plantejament té força suc, aviat el film perd el rumb i s’estavella. El protagonista no té la força suficient, a vegades ho sembla més en Carlos Areces, la trama avança a trompicons i els efectes especials, que ja m’està bé que siguin força artesanals, estan desaprofitats. A més, ni acaba de fer por o angoixa, ni tampoc rius. Que hi ha alguna escena que està bé és cert, l’amputació del dit per exemple, però entre la direcció poc efectiva, el muntatge simple i la falta d’una direcció d’actors més encertada fa que la cosa perdi gas als primers quaranta minuts. I mira que volia que m’agradés…

El millor: la parella de guàrdia civils, però gaudeixen de pocs minuts.

El pitjor: la poca presència d’humor, n’hi ha, però és molt escassa i no acaba mai d’explotar.

Nota: 6 sobre 10.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: