Skip to content

PROMOCIÓN FANTASMA

08/17/2013

Tots tenim clar que hi ha una nova generació de nous directors espanyols de gènere fantàstic i de terror. Però i de comèdia? Doncs no ho sé, no ho domino gaire. Però puc dir que l’anterior pel·lícula de Javier Ruiz Caldera, Spanish movie, em va agradar. N’esperava segona part i tot. No ha pogut ser, però ens ha portat Promoción fantasma i content que estic.

Un professor amb força problemes al damunt, entre ells el poder de veure fantasmes, és contractat a un institut amb no pocs problemes, també, entre ells que hi viuen fantasmes. Així doncs, el professor haurà d’aprofitar el seu do per ajudar als fantasmes a trobar la pau i abandonar el món dels vius.

Cristóbal Garrido i Adolfo Valor han escrit un guió per una comèdia espanyola però amb referents del cinema teen dels 80’s de Hollywood. Una mixtura així no és fàcil. Tot i haver crescut amb referent ianquis no és fàcil trans portar-los aquí i que no grinyoli tot plegat. Tot i que complicat ho fan amb soltura i ritme. El guió segueix tots els típics tòpics, però ull, els bons, i els utilitza sense explotar-los. Què els diàlegs i gags funcionin també és gràcies a un repartiment escollit amb molt encert, començant pel Raúl Arévalo i Alexandra Jiménez, i acabant pels seus secundaris chanantes. La direcció també és molt destacable, movent la càmera amb encert, sempre amb un objectiu clar i sabent guiar-nos en cada moment, diga-li emoció, amb efectivitat.

 

 

El millor: el seu bon ritme i bon rotllo que transmet.

El pitjor: als actors joves, en general, lis falta carisma.

Nota: 8,5 sobre 10.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: