Skip to content

THE GIRL

09/04/2013

Segona vegada que traslladen la figura de Hitchcock a la pantalla en poc més d’un any. La primera, Hitchcock, va ser un intent fallit, amb gran repartiment però que no acabava d’aprofundir en res. En aquesta ocasió toca parlar de la producció de l’HBO i BBC.

Hitchcock busca una nova musa. Per casualitat veu un anunci amb una jove rossa que li fa el pes. Poc a poc decideix anar-la perfilant al seu gust, fins que s’acaba obsessionant amb ella. Aquesta no relació s’allarga durant dos rodatges, els de Los pájaros i Marnie la ladrona.

Com sempre dic, fer un biòpic és sempre molt complicat. Intentar acotar el temps pot ser una bona opció. Això sí, sempre que tothom tingui molt clar de què es vol contar exactament. Aquí sembla que no és així. Us explico quines coses m’han fallat en aquesta producció.

Els actors: Després de veure la interpretació d’Anthony Hopkins, la de Toby Jones, falla. Simplement veiem el retrat d’un amargat. Ni humor negre ni intel·ligència. Només tenim un home capcot. En canvi és per aplaudir el bon treball de Sienna Miller, molt correcte.

La direcció: tot i ser una tv movie no costava res ficar-hi una mica de ganes. Hi ha escenes pretesament poètiques que no aporten res. N’hi ha d’impactants que en el paper potser ho eren, però a l’hora de traslladar-la a la pantalla res de res. Li falta força en tot moment.

El guió: encara no tinc clar de si em parla sobre el trauma que va patir Tippi Hendren, les hores baixes que vivia Hitchock o què. Vol explicar molt, dividint el temps de protagonisme, però no deixa clar res. Aquesta producció era per pintar amb pinzell, no amb pinzellades gruixudes.

L’score: el compositor, simplement, és un fill de puta.

En resum, sembla un producte pel lluïment de Sienna Miller, que és la única persona que realment sembla pensar que és el treball de la seva vida.

El millor: Sienna Miller, que compleix amb escreix, mostrant diferents registre amb soltura i ganes.

El pitjor: la desgana que provoca el conjunt. Una figura com Hitchock crec que es mereix alguna cosa millor. A veure si Brian DePalma s’anima algun dia i fa un film com Déu mana.

Nota: 5 sobre 10.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: