Skip to content

AGENTS OF S.H.I.E.L.D.

09/30/2013

Si durant els 80’s i 90’s DC comics va ser la reina de las adaptacions de superherois a la gran pantalla, ara, ja portem quasi una dècada on Marvel s’ha quedat amb la trona. Amb un pla estratègic intel·ligent, interconnectant personatges, ara ha fet un pas més expandint el seu univers també a la petita pantalla. S’acaba d’estrenar la sèrie Agents of S.H.I.E.L.D.

El format de sèrie té els seus avantatges i inconvenients. Suposa tenir un pressupost ajustat, però també gaudir d’una regularitat que permet treballar en profunditat i enganxar a una audiència en principi reticent al gènere. Aquest és el principal objectiu d’aquesta producció, un anunci llarg per quan s’estrenin una nova pel·lícula dels seus herois a la gran pantalla arrastri a un públic encara més nombrós.

Però anem al tema.

S.H.I.E.L.D. És una organització secreta encarregada de controlar l’aparició de nous éssers amb poders increïbles. El seu lider, l’agent Coulson, té al darrera un grup de persones equipats amb tecnologia puntera que en aquest primer episodi els porta a seguir la pista d’un misteriós encaputxat que va demostrar una força extraordinària durant un incendi. Per aconseguir atrapar-lo l’equip incrementarà les seves files amb un parell de persones més.

Experiment fallit? Futura sèrie de culte? Jugada mestra? Parlem-ho.

  • Joss Whedon: el creador de Buffy cazavampiros ha passat de ser una celebritat de culte dins el fandom teen a un guru de Marvel. Aconseguint la direcció, i èxit rotund, amb Los Vengadores ara està implicat en tots els nous projectes de la casa de les idees. En aquest cas ha dirigit el pilot i es nota la seva firma per tots costats. Personatges femenins més treballats i interessants que els masculins, combinació d’humor i acció i transfons moral constant.
  • Repartiment: molts actors bregats en sèries de televisió que compleixen però sense destacar. També s’ha de dir que els riscos que s’han pres en aquest primer capítol són els mínims, i els personatges són força estereotipats. Falta veure com avança tot plegat i si es queden en això o avancen fins obtenir una personalitat pròpia.
  • L’esquelet: han optat per partir de l’esquema típic procedimental afegint-hi alguns tots fantàstics. Retrat de noves incorporacions en un equip durant una investigació. El meu únic temor es que s’acabi convertint en el típic “el mutant de la setmana”. Però sabent que Whedon i fot mà segurament la cosa es començarà a recargolar ben aviat.
  • Els efectes digitals: del pitjor. Hem vist altres produccions televisives més competents. Es tracta d’una de les grans apostes de la temporada, i en aquest aspecte justeja.

En resum, un producte efectiu i entretingut, més deutor de Los Vengadores que la resta de films individuals dels personatges. Tot i així esperem que exploti ben aviat i obtingui una marca pròpia que trenqui, o jugui, amb els esquemes pre-establerts.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: