Skip to content

Homenatge a Albert Padrosa

11/09/2013
1424529_10201733353748738_1919565687_n

Cartell de l’acte

Ahir a les 8 del vespre, a la Seu Social dels Amics del Castell de Sant Ferran, dins mateix de la fortalesa, es va retre un homenatge a Albert Padrosa. Per qui no conegui a aquesta escriptor destacar que és un dels autors de novel·la negra més destacats i productius de la vila. Jo he tingut la oportunitat de poder llegir-ne una parell de les seves obres i picat per la curiositat hi vaig anar.

L’acte es va celebrar en una sala allargada i plena de gom a gom. Que la gran majoria dels assistents fos d’edat avançada, suposo i espero, que debia ser degut a que a la mateixa hora a l’altra banda de Figueres es presentava el nou llibre d’en Jaïr Domínguez, que mira que és mala sort.

Dit això, passo a parlar de l’homenatge en sí. Després d’unes paraules del president de l’associació va ser el torn d’en Joan Manuel Soldevilla, que amb un discurs seré i treballat va fer un repàs als inicis de la novel·la policíaca a l’Estat fins anar a parar a la primera obra de Padrosa. També va fer un resum de l’evolució de l’autor, des dels seus inicis més influenciats per Agatha Christie fins els seus darrers títols, més deutors de Simenon.

També va ser-hi present el Dr. Narcís Bardalet, forense reputat i assessor de Padrosa en moltes de les seves obres, que tot s’ha de dir se’n va anar per les branques. No es pot negar que l’home té mil i una anècdotes, però hauria agraït que fes més referències a la seva relació amb l’homenatjat. Deixant això de banda va donar detalls força escabrosos del seu treball i explicar curiositats que ens van tenir a tots enganxats a la cadira.

Albert padrosa, enmig de l'alcaldessa Marta Felip i el professor Joan Manuel Soldevilla

Albert padrosa, enmig de l’alcaldessa Marta Felip i el professor Joan Manuel Soldevilla

Ja per acabar la Marta Felip, la nostra alcaldessa, va tenir unes paraules cap a Padrosa, que en va destacar que és una figura important de la cultura de la nostra ciutat, i que tot i no ser un autor popular sí és un autor estimat i seguit per molt figuerencs.

Amb unes paraules d’agraïment d’Albert Padrosa cap als presents i l’entrega de medalles per commemorar l’esdeveniment, va ser el moment de passar a la sala contigua on hi havia una selecció de cartells de cinema negra per fer una copa de cava i fer una mica de pica pica.

El Dr. Narcís Bardalet

El Dr. Narcís Bardalet

En resum, una bona vetllada que es va veure un xic deslluïda pels problemes tècnics. Esperem que la pròxima vegada els micros funcionin com toca i vagi tot rodat.

fotos de Martí Dacosta trobades a Facebook, les he utilitzat sense permís, espero que no li importi.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: