Skip to content

LES MEVES 5 DEL 2013

12/19/2013

L’any s’acaba, sé que ho sap, i com sol ser habitual tothom que està ficat dins el món del cinema, ja siguin directors o crítics, jo m’atreveixo a fer un llistat de les pel·lícules i sèries que més m’han agradat d’aquesta anyada. Repeteixo: agradat, no les millors. Hi ha hagut pel·lícules molt bones, i que admeto que són quasi obres mestres, però aquí repasso les que més m’han marcat o entretingut. Amb això clar toca fer un el repàs, que per cert ja he comentat també al programa Ningú no és perfecte d’aquesta setmana.

51a20e9bc910111091

Guerra Mundial Z, de Marc Foster
No és una pel·lícula rodona, ni molt menys, però després de tots el problemes que va sofrir la producció. El llibre no me l’he llegit, però l’adaptació et manté enganxat a la butxaca de principi a fi. Molts es queixen que la pel·lícula manca de sang i gore, però per mi no és un problema en absolut ja que igualment inquieten, ni que sigui per la seva quantitat desbordant. Èpiques escenes, l’embús de cotxes, i el seu esperit 70’s la converteix en una de les produccions més destacables de l’any.

Fast and Furious 7, de Justin Lin
La saga aquesta no ha parat de pujar el llistó, a nou film més perfecció. Amb les dues anteriors ja havien arribat a un nivell molt alt. En aquesta l’han mantingut, no només donant més importància als personatges, també al crear el primer malvat amb entitat i carisma. No només és un festí de prepotència i companyerisme fins a punts orgasmics, també sap lligar totes les trames amb les anteriors entregues. El cinema d’acció recau únicament en ells actualment.

Insidious 2, de James Wan
Sóc un fan devot de la primera, i aquesta, tot i donar un gir important i apostar bastant per l’humor, ha aconseguit captivar-me. El director diu abandonar el gènere de terror amb aquest film i a canvi sembla voler mostrar-nos tot els trucs que li quedaven a la màniga. Deliris freaks, escenes que et gelen i una tensió que no para de créixer en cada minut són el millor regal de comiat que ens podia fer Wan.

El Hombre de Acero, de Zack Snyder
Molts han criticat el rentat de cara que han fet al personatge, que si “Superman mai mataria a ningú” que si “la destrucció de la ciutat és exagerada”,…doncs que es mirin les anteriors entregues. Aquest és un superheroi pels nous temps. Un boy-scout aguantaria dos escenes en els temps actuals. Els forats de guió queden compensats amb escenes que et meravellen, la del pròleg mateix, o tocs d’humor simpàtics, l’interrogatori, fan que sigui l’adaptació de còmic més rellevant de l’any.

El Llanero Solitario, de Gore Verbinski
Sóc fan de la saga de Piratas del Caribe, perdó. I aquesta, en que es repeteix quasi tot menys l’ambientació, m’ha enganxat novament. Cert, em conec tots els seus trucs i recursos, però els gaudeixo com si fos la primera vegada. I no puc deixar de comentar la persecució final al tren, una de les escenes més impactants i vibrants que he vist en molts anys. La única cosa que lamento és que no es pogués incloure la trama dels homes llop previstes al principi.

Django Desencadenado, de Quentin Tarantino
Tarantino fent un western, cal dir res més?

Hannibal
Poques vegades he gaudit tant amb una sèrie. Diàlegs brillants (on callen més que parlen), actuacions memorables i una fotografia hipnòtica fan d’ella la producció televisiva de l’any.

Father Brown
A falta de Sherlock m’he mig enganxat a aquesta adaptació dels relats d’aquest mossèn tafaner. No la traslladen a l’actualitat, però a canvi tenim trames renovades amb un xic més d’acció i més presència dels personatges secundaris. Un entreteniment de molt bon gust.

American Horror Story
El niell es manté igualment de foll. Aquesta tercera temporada encara no he pogut degustar-la gaire, però pel que m’he vist promet molt.

Tortugas Ninja
Una sèries d’animació? Doncs sí, i ben orgullós n’estic de destacar-la. Disseny de personatges genial, personalitats molt marcades, arguments entretinguts i escenes de lluita extretes de la realitat. No us la perdeu.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: