Skip to content

2 GUNS

01/03/2014

Un dels sleepers de l’any, sens dubte. Film senzill, sense promoció espectacular i que sense gaires aspiracions va fer una més que bona taquilla. Tot una sorpresa tot i tenir a Denzel Washington i Mark Walhberg de caps de cartell.

Una parella de lladres decideixen atracar un banc. A partir d’aquí tot és SPOILER, així que només us puc dic que és un thriller d’acció, concretament una buddy movie entretinguda i força humor.

Ja no es fa acció així. Actualment el gènere es resumeix en: el retorn de velles glòries, Jason Statham i buddy movies amb més humor que acció. Aquesta es desmarca de tot plegat i repeteix esquemes d’altres temps però amb la cara rentada. Mireu si és una obra que mira cap al passat que fins i tot s’hi veuen tetes, cosa quasi impossible en el cinema comercial d’EEUU actual. Però vaig a fe un repàs ràpid al que m’ha agradat més:

La parella: és la primera vegada que comparteixen pantalla, però sembla que ja portin anys de carrera plegats. Tots sabem, fa temps, que en Denzell és un actor sobrat, i acada any més. Per altra banda, hi ha gent que ho dubte, en Mark Walhberg, per mi un dels millors actors de la seva quinta, que coneix les seves mancances però que ha sabut escollir els seus pares com un vident. Els dos formen una parella que funciona en tot moment, amb personatges marcats i diferents, i que evolucionen el seu feeling davant nostre.

L’acció: no és espectauclar, però efectiva al 100%. Explosions, trets, persecucions,…hi és tot. A més, pocs efectes digitals; GRÀCIES! A més ben filmada.

La trama: hi ha girs argumentals, a cada moment passa alguna cosa i tot i ser un disbarat tot plegat, t’ho fa el més creïble possible.

En resum, un film molt entretingut que agafa elements de tots els films de gènere d’acció i thriller i els combina amb bon gust.

El millor: els dos protagonistes.

El pitjor:  potser rebuscar massa la trama, que sie t despistes un moment ja et perds.

Nota: 8 sobre 10.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: