Skip to content

10 CLAUS PER CREAR UNA SÈRIE DE CULTE

02/28/2014

Estimat lector. Vivim temps difícils. Actualment tenir feina ja és una sort immensa, i si a més gaudeixes de bones condicions laborals i el sou és generós et pots considerar un semi-déu. Però si aquest no és el teu cas i et creus allò de “t’has de reinventar” tinc una oportunitat per a tu. Res de ser community manager ni vlogger, el futur són les sèries de televisió. Tothom està enganxat a una producció televisiva seriada, parir-ne una que a més sigui considerada de culte no només et crearà un prestigi (coca i putes/gigolós), també et farà ric en poc temps i en menys de set anys et podràs retirar i viure de royalties i concedir entrevistes comentant la teva creació ja caducada. Jo, persona generosa com poques, t’ofereix les 10 claus que et serviran per crear una producció de culte amb la que tenir a la gent addicte tirant-te els seus diners a la cara.

breaking_bad_mejores_momentos_

El creador, o sigui, tu. Has de tenir un passat íntimament lligat amb el que ens conta la teva sèrie. Si vas ser motero quan eres jove, tot i només coincidir amb un en un bar de carretera, escriuràs sobre aquell món. No volem guionistes que simplement siguin guionistes de ficció, han d’haver-ho viscut en primera persona i temps després escriure’n.

Cadena minoritària. Mai acceptaràs fer la producció per un canal de televisió dels grans, prefereixes una cadena per cable, sota demanda o acabada de néixer. En un canal gros mai et deixarien la llibertat pe fer el que vols amb pèls i senyals ( en resum, tetes).

Actors. El protagonista ha de ser una estrella de Hollywood en hores baixes, a poder ser un secundari d’un fotimer de films de culte. En cas contrari ha de ser una cara reconeguda d’altres produccions televisives però que fins el moment no ha protagonitzat ni el seu aniversari.

Immoralitat. Cap dels personatges que es passegi per la producció pot ser absolutament bo, i encara menys dolent. El protagonista, òbviament, ha de ser un anti-heroi, l’única manera de diferenciar-se del malvat de torn és que reflexionarà sobre la moralitat dels seus actes.

El pilot. No presentaràs mai a tots els personatges de bon principi, et guardes l’as a la màniga, i després d’exposar amb calma per on aniran els trets de la sèrie en el primer capítol, i de pas adormir a l’espectador, et marcaràs un final impactant per enganxar als pocs que quedin desperts.

El pla. Quan la sèrie comenci a destacar confessaràs que de bon principi ja tenies pensades set temporades. Ni una més ni una menys. Si n’acabes fent unes quantes més callaràs com un puta mentre penses en què gastar-te els diners que t’han pagat per estirar el xiclet.

Tetes. El espectadors profunds saben que les sines que adornaran cada episodi en realitat tenen un sentit molt profund. Mai ho faràs simplement perquè et surt de la polla i ja que tens el poder creatiu (i absolut)i et ve en gana despullar una actriu, oi?

Referències cultes. Ets un paio cultivat, amant de la literatura i el bon cinema, és per això que a cada capítol deixaràs una referència que només podran descobrir els cervells més cultes i pedants.

El final. Ha de ser complicat: o molt obert o confús. Res d’un final normalet amb històries lligades i un futur previsible pels protagonistes. No; vols marro, que se’n parli durant uns dies fins que la gent s’enganxi a la següent sèrie de moda. A més diràs tot orgullós que abans de rodar el pilot ja tenies clar que aquell havia de ser el final, que serà mentida, però que quedi entre nosaltres, eh.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: