Skip to content

MONTECRISTO, de Marc Pastor

08/05/2014

Es tracta de la primera novel·la de l’autor, i qui ho diria.

descargaSegona Guerra Mundial. Un grup de fugats d’un camp de concentració decideix anar a la recerca de l’espasa de Carlemany. Segons els va descobrir un company d’empresonament, aquesta relíquia, atorga a qui la posseeixi un poder infinit. Els nazis ho saben. Els aliats ho saben. Una cursa que pot acabar decidint qui serà el gran vencedor.

L’estil de Marc Pastor atrapa. Es tracta dels pocs autors de gènere que tenim aquí i un dels millors narradors actuals. La formula que utilitza és semblant a les seves obres posteriors: aventures pulp, però amb personatges de carn i ossos i de fons cinematogràfic. Aquí ens trobem una aventura durant la Segona Guerra Mundial, amb un personatge torturat per les circumstàncies i Indiana Jones i el gènere bèl·lic fílmic com a inspiració.

montecristoLa narració es fluïda i detallada. S’olora un gran treball d’investigació darrere. Moltes referències a obres i autors populars de la literatura universal. Picades d’ullet a pel·lícules. Sexe, violència i misteri dansant agafats de la mà, com bons companys.

Algú pot menysprear l’obra, sense haver-la llegit, titllant-la “d’aventureta juvenil”, però ja l’aviso que s’equivoca. Un dels seus punts forts són els diferents punts de vista sobre el conflicte de tots els personatges. A les seves pàgines descobrim que hi ha alemanys que simplement donant suport al nazisme per estar tranquils, d’altres que s’hi enfronten de manera silenciosa, alguns en busca de poder,… tothom té el seu motiu per defensar els seus actes. Això dota a la història d’un punt molt adult a una història que hauria pogut ser un intranscendent divertimento.pastor-e1389118524453

Si li rebusquem algun defecte només se m’acut que a vegades hi ha alguna escena innecessària que no aporta massa a l’argument, però que fins a cert punt dóna èpica a la narració. També descol·loca que quasi tots els personatges que hi apareixen tinguin un passat espanyol, ja sigui de naixement o estades al país en el passat.

El millor: el regust a aventura pura i dura, amb els nazis com a dolents de la funció. Indiana Jones en va crear la formula, i aquí s’explota amb bones maneres.

El pitjor: acabada la lectura t’emportes la sensació que això només era una prova de l’autor de cares a projectes majors, ja sigui continuant la història amb una seqüela o altres obres més contundents.

Nota: 8 sobre 10.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: