Skip to content

UN DIAMANTE AL ROJO VIVO, de Donald E. Westlake

08/20/2014
IMPRESCINDIBLE

IMPRESCINDIBLE

Aquest escriptor és un tipus ben curiós. Com que la seva productivitat, sempre lligada a la novel·la negra, podia saturar el mercat va decidir publicar amb diferents pseudònims. De la seva imaginació han brotat les aventures de Parker, no us perdeu la seva adaptació en còmic, o films com A quemarropa. Després de seguir-li la pista durant un temps m’ha caigut The hot rock a les mans i no he tardat en endinsar-m’hi.

Una banda de cinc atracadors decideix acceptat la proposta de robar una joia. Es tracta d’un diamant de molt valor econòmic i espiritual per un país africà. La trama pot semblar típica, però només començar queda clar que res és el que sembla.

Novel·les on es tracten atracaments n’hi ha moltes. Que narrin un robatori que surt malament unes quantes. En canvi, poques hi ha on tot el pla surt bé però mai s’aconsegueix el botí. L’autor conjuga amb soltura les bases del gènere, homes durs i experts en els seus respectius camps, alhora que els dota d’una personalitat única, obsessionats i amb problemes a l’hora de comunicar-se, que doten d’aire fresc a la narració. Les missions, espectaculars, són explicades amb detall i fins a cert punt plausibles. La trama és simple, però els capítols curts i mai saber que passarà a la següent pàgina fan que t’enganxis de principi a fi. Els diàlegs tenen moments delirants dignes de Tom Sharpe.

No en puc dir res més, o al contrari, mai podria acabar de detallar les virtuts d’aquest llibre.

Fes-te un favor i llegeix-lo.

Donald E. Westlake, gràcies.

Donald E. Westlake, gràcies.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: