Skip to content

AN ADVENTURE IN SPACE AND TIME, de Terry McDonough

08/26/2014

Val, és un telefilm. Però ull que és de la BBC, i aquesta cadena porta anys fent el que l’HBO porta una dècada justa fent: una pel·lícula però pensada per la seva emissió per televisió. Segurament un pressupost més ajustat, però amb bons actors i genial equip artístic i tècnic darrera. I per damunt de tot, una cosa a explicar.

an-adventure-in-space-and-time-frikarte

L’any 1963. L’encarregat dels dramas de la BBC decideix crear una sèrie que enganxi al públic infantil. Per desenvolupar el concepte fitxa a Verity Lambert com a productora, la primera dona en aquestes funcions de la cadena. Aquesta assumirà el càrrec, no sense molts entrebancs, i acabarà fent història creant…Doctor Who.

doctor-who-adventure-space-time-570x294

Entre el fotimer de celebracions dels 50 anys de l’aparició del Doctor Who va aparèixer aquest telefilm. La intenció era explicar els orígens del personatge, però qui vulgui prestar-hi un xic més d’atenció més enllà de lo superficial es trobarà amb un crònica de l’època. El masclisme, la homofòbia o la mort de JFK són alguns dels punts que condimenten la narració, i que en el fons, li atorgo un punt de qualitat. Tot i que la duració és força curta, uns 80 minuts, l’excel·lent treball del seu repartiment aconsegueix acabar d’explicar tot el que Mark Gattis no pot arribar a desenvolupar. Sí, heu llegit bé, un dels creadors de Sherlock.

tumblr_mv9olxnEjJ1qlwd7so3_1280

En resum, una petita perla poc coneguda que enganxarà als fans del Doctor i que entretindrà als profans en la matèria.

Nota: 7’5 sobre 10.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: