Skip to content

TURTLE POWER: THE DEFINITIVE HISTORY OF THE TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES, de Randall Lobb

08/26/2014

El que aquí coneixem com a Tortugues ninja és un fenòmen curiós. Va néixer en format de còmic autoeditat pensat per a un públic adult, va convertir-se en un èxit entre infants i adolescents gràcies a una sèrie de dibuixos animats i ara, després d’algun fracàs, retorna amb una nova sèrie i pel·lícula que no sols les antigues generacions sinó també a les noves. La creació d’Eastman i Laird ha viscut alt i baixos, però sempre ha estat present durant 30 anys.

10422482_851093858251452_1246848947571336421_n-600x221

Aquest documental ho commemora entrevistant als seus creadors, responsables de l’expansió més enllà de les vinyetes i seguidors. El més interessant de tot plegat és descobrir els petits però decisius passos que es van anar fent fins convertir les quatre tortugues en icones. A destacar quan es van llençar al gran públic a través del cartoon i ninots. Intentar vendre una idea així d’estrambòtica a la jovenalla sembla que va ser força delirant.

El gran problema és que manca molt a explicar. Partir del primer film d’imatge real es passa de puntetes per la resta de quasi vint anys, i crec que els moments més baixos de la franquícia són igual o més importants per entendre aquest fort ressorgiment actual. Crec que en part es tracta més d’un homenatge als a pares de les criatures que un estudi exhaustiu sobre la seva història sense embuts.

kevin-eastman-and-peter-laird-turtle-power-the-greatest-ninja-turtle-documentary-ever-made

Tot i això es tracta d’hora i mitja que passa volant i de la qual en pots extreure alguna cosa curiosaa que comentar en un sopar entre amics.

Nota: 7 sobre 10.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: