Skip to content

THE SACRAMENT, de Ti West

09/09/2014

TheSacrament-360029516-largePer a servidor, actualment, hi ha dos directors dedicats al terror que realment són brillants. James Wan (Insidious) i el que ens ocupa, Ti West. Els seus anteriors films, sobretot La casa del diablo i Los huéspedes, em van semblar exercicis sublims del gènere, amb un record cap al passat però trastejant el que podria ser el camí a seguir en aquest camp. Ara ens arriba aquesta nova proposta.

Tres reporters de la revista Vice se’n van a un lloc a prendre pel cul on s’ha instal·lat una secta. Tot i que tothom sembla estar de bon rotllo en realitat res és el que sembla.

the-sacrament-red-band-trailer-video-1093619-TwoByOne

Doncs un cop vista, en certa manera, m’ha decepcionat. Aquí el director ha abandonat les seves constants allunyant-se tot lo possible dels seus trets identitaris. Aquí el toc vintage queda apartat i costa més connectar amb els protagonistes. El format de fals documental no acaba de funcionar, menys en una seqüència, degut a que ni el mateix director hi creu i acaba apostant per una realització tradicional cada dos per tres. També m’ha sobtat que no hi hagi cap sorpresa, constant en la seva filmografia, i que tot el que t’esperes es produeix.

Però anem a les virtuts, que les té, i molt destacables. En primer lloc el personatge del lider, al que anomenen Pare. No només recita un diàlegs genials, a més, l’actor transmet molt més enllà del que li surt per la boca. Veus que alguna cosa més s’amaga darrere d’aquella façana. També destacar l’escena (SPOILER) del suïcidi. Veure la mortaldat que es produeix, amb infants pel mig, per pura fe fa esgarrifances i queda marcada al cervell.

En general es tracta d’un film corrent, dins la tònica actual, però que té alguns fugaços moments sublims. Si es tractés d’un cineasta mateur podria tractar-se d’un molt bon film, però després de veure molt metratge seu queda un xic a l’ombra.

Nota: 7 sobre 10.

images

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: