Skip to content

GOTHAM, ja l’he sofert

09/25/2014

DC sembla tenir pressa. Primer va ser amb els seus films, en concret El hombre de acero i tot el que la segueix, quan Marvel va començar a produir les seves pròpies adaptacions aconseguint èxit darrera èxit. Ara passa amb les sèries. Després de la mort de Smallville, i amb Marvel aconseguint tirar endavant Agents of SHIELD, del no res sorgeixen: Arrow, Flash, ara Gotham, i se’n parlen de no sé quantes més.

Aquí estem. Avall que fa baixada.

Aquí estem. Avall que fa baixada.

Però parlem d’aquesta en concret que s’acaba d’estrenar. L’aposta era arriscada, però atractiva. Fer una ficció setmanal sobre el món que rodeja Batman sense tenir-lo a ell present pot semblar una bogeria, però no tindria que ser així. Amb el desencadenant de la mort dels pares de Bruce Wayne tenim un misteri que es pot anar allargant tot el temps que es vulgui i que ens permet conèixer: la ciutat, els futurs malvats que faran la vida impossible al nostre heroi en un futur i, sobretot, seguir la pista al Comissari Gordon, el seu futur aliat en la lluita contra el crim. Aquest personatge, en un principi secundari, en el còmics ha anat agafant força i ja arribat a protagonitzar la seva pròpia sèrie de còmic books. Si tenim, doncs, tots aquests elements que han funcionat per separat com és que la seva adaptació televisiva és MERDA?

29195

A falta de detalls en mà aposto per culpa als seus cuiners. La sèrie no sap conjugar tots els seus elements amb certa gràcia. Tenir ingredients de primer nivell per realitzar una fritanga qualsevol és un delicte, més en el moment en que vivim on la ficció televisiva és d’alt nivell. Aquí s’han limitat a plasmar la idea inicial sense més. En aquest primer capítol s’amunteguen tots els tòpics de les sèries policíaques (policia novell i amb principis, policia desganat i amb contactes amb el món del crim, traïcions entre els dolents, trepes, situacions limit resoltes amb sang freda,…) i el màxim interès es limita en anar descobrint personatges que esdevindran en els antagonistes de Batman dintre un anys. Res més. Mireu si està feta amb desgana que veiem una escena en que un personatge ha d’assassinar a un altra a sang freda, i on queda constància que en realitat no el toca, i l’últim pla de la sèrie simplement ens deixa clar que segueix viu, quan fa cosa de cinc minuts ja ens ha quedat clar.

gotham-tv-series-catwoman-laser-time

Explotar el nom sense mirar com.

Tampoc penso parlar de la merda de l’score. Em fa mandra.

Horrorós.

Nota: 3 sobre 10.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: