Skip to content

DAREDEVIL: DEMONIOS Y OSCURIDAD; d’eduardo Serradilla.

01/02/2015

edicionL380G_1Ja m’he acabat un des molts llibres amb els quals vaig ser obsequiat aquest Nadal. Després d’acumular molta novel·la torno a l’assaig per refrescar el meu cap. En aquest camp sempre acabo tirant per obres dedicades al cinema, o com en aquest cas, al còmic. Tot i que no sóc un lector habitual d’aquest art sempre que puc intento llegir-ne alguna obra; ja sigui dins el món dels superherois o obres més independents. Aquest any tenia a la meva carta de desitjos aquest llibre dedicat al DD, l’home sense por, un heroi que conec (n’he comprat números de grapa, llegit recopilatòria, vist els film i alguns capítols de sèries d’animació on feia cameos) però en el qual volia aprofundir un xic més en la seva història.

Aquest volum de Pretextos Dolmen és una oportunitat d’or per saber-ho quasi tot sobre ell. Es tracta d’una cronologia que avarca totes les seves aparicions en els còmics Marvel, adaptacions animades i fins i tot algunes de les seves figueres. Qui busqui un estudi sobre el personatge, aprofundir en la visió dels seus millors responsables (Miller i Bendis) o entendre com ha influenciat dins el seu gènere va errat. En part es troba a faltar, en part s’entén, ja que només aquest repàs d’aparicions ocupa una bona extensió que fa impossible dedicar més espai a la reflexió.

edicionL380G_4

L’acabat del llibre és bo, amb gran quantitat d’imatges, tot i que de reduït tamany, cosa que fa que a vegades et deixis la vista per entreveure alguns detalls de les il·lustracions. El paper, sintètic, és força gruixut, però manejable i agradable al tacte, molt comú en aquest tipus d’obres.

En resum, una bona manera de descobrir la història dels “banyetes”, però mancat d’una exposició més esplaiada sobre el seu pes dintre el món del còmic.

El millor: la gran quantitat de dades que aporta, fins i tot d’obres inèdites a Espanya.

El pitjor: saber més sobre el perquè del seu naixement, evolució i possible futur.

Nota: 4 sobre 5.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: