Skip to content

ENIGMAS SIN RESOLVER (II)

10/12/2015
Nº de pàgines : 378 pàgs . Enquadernació : Tapa tova Editorial : EDAF Llengua : CASTELLÀ ISBN : 9788441417762

Nº de pàgines : 378 pàgs .
Enquadernació : Tapa tova
Editorial : EDAF
Llengua : CASTELLÀ
ISBN : 9788441417762

Admeto que Iker Jiménez m’hipnotitza. Que és un gran comunicador no està en dubte. Les xifres del seu acabat de desaparèixer programa de ràdio, Milenio 3, i la longevitat de del programa de televisió Cuarto Milenio ho fa patent. Ah, saber quina part del seu discurs és simplement populista i en quins punts simplement és espectacle per espectacle és un debat que aquí no s’escau.

Fa cosa d’un més vam anar tota la família a la seva exposició itinerant quan es trobava emplaçada a Barcelona. Vam gaudir-ho. Tots quatre som uns apassionats del misteri, en totes les seves vessants, i el cert és que el joc de llums i les peces que que s’hi podien veure ens van atrapar. Amb un somriure d’orella a orella vam concloure el recorregut a la botigueta i vam gastar-nos els diners sense gaires miraments. Entre tot el que omplia les nostres bosses a la sortida hi havia aquest llibre.

Segona entrega de Enigmas sin resolver, un petit best seller i obra de culte entre molts afeccionats al tema. De nou més casos que el periodista ha investigat, i al igual que a Expediente-X, està molt bé saber-ne els detalls de la història però sempre et quedes amb un final obert. Què va passar realment? On s’amaga la veritat? Això i mil preguntes queden a l’aire. S’ha d’acceptar, quin remei. Si tingués un final tancat i sense fissures ja no seria un fenomen parapsicològic, no?

En aquesta ocasió l’autor fa un repàs a uns quants dels casos que més l’han impactat. N’hi ha de mítics i populars, El duende de Zaragoza, i alguns no molt coneguts com els focs de Laroya. Sense voler l’escriptor fa un recorregut per la història del país, deixant clar que el poder ha anat passant de mà en mà cada certs anys, però que en tots els casos la transparència mai hi ha tingut cabuda. Cada capítol aporta un nou misteri dividit en petits sub-capítols que representen cada avenç que va fer en la seva investigació. Potser hi manquen dades, però potser el més gran problema és l’estil. La narració és bigarrada, hi sobren adjectius i frases massa farcides que potser als més impressionables els farà tremolar les cames, però a mi se m’han fet pesades. Escriu tal com parlar, en això no enganya, però un corrector d’estil que anés airejant les seves frases hauria sigut d’agrair.

Tot i això interessant viatges al llarg del temps a través de fets singulars que potser algun dia no tindran una explicació lògica. Però fins que això no passi juguem a imaginar-nos-ho, no?

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: