Skip to content

ANACLETO: AGENTE SECRETO

10/18/2015

anacleto-bannerM’agrada Sir Tim O’theo de Raf. En deixo constància aquí. Veient que sembla que molts dels personatges de la desapareguda editorial Bruguera van adaptant-se al cinema aprofito per fer-ho públic; així quan s’estreni tindré proves de la meva passió i no semblaré un “enterarillo” més. Una cosa així ha passat amb aquesta Anacleto. Quan vaig saber de la seva adaptació em vaig emocionar. Quan vaig assabentar-me de qui seria el director, Javier Ruiz Caldera, tot un mestre sense cap pel·lícula dolenta a les esquenes, i el seu repartiment, molt encertat, l’esperança va ser màxima. Un equip així només podia parir un llargmetratge més que correcte. Partien d’una base molt potent i definida, són poques les aventures que va parir Vázquez en comparació amb altres personatges de l’editorial,i les peripècies del personatge, al cap i a la fi, bevien per tots costats d’homenatges al setè art.

Anacleto-3

Ha arribat el moment de veure-la i no m’ha decepcionat. Bé, només hi ha un punt negatiu, però el deixarem per més tard.

L’acció ha respectat el pas del temps de les vinyetes i es situa a l’actualitat, amb un Anacleto pentinant canes i “massa vell per aquesta merda”. Primer encert al aportar nous personatges que incrementen les peces amb les que jugar i a més ofereix la possibilitat d’entrar en altres aspectes, relació pare i fill, que serveixen per explotar la comèdia en altres camps que no siguin simplement visuals. També un encert el to, on la comèdia i l’acció es combinen acceptablement. Cert que no es tracta d’un blockbuster de trets i explosions que et fan emmudir, però el poc que surt compleix amb escreix. També la direcció d’actors, cadascú acompleix amb el seu rol sense dificultat, segurament, això ho sospito, és que no és que hagin hagut de treballar per adaptar-s’hi, més aviat ells han fet el personatge a la seva mida. El guió escrit ja pensat en ells? Més que possible. L’estètica, combinant ambientació vintage, deutora de l’estètica Bruguera, amb elements més moderns, s’entrellacen amb encert i no molesten a la vista, al revés, li denoten personalitat. I així en molts aspectes, des de la música a la direcció, que en tot moment estan captant la teva atenció subtilment.

04479e3_anacleto

Sé que hi ha qui l’ha atac per diferents motius, des del càsting a la comicitat que respira, però no sé veure-hi aquests defectes.

No, no és una pel·lícula que marqui una generació, però molts la poden gaudir, siguin fanàtics o no del personatge de la cigarreta als llavis. I no, no parlo de Lucky Luke.

El millor: Berto Romero segueix convertint-se en l’estrella de la funció quasi sense voler.

El pitjor: no hi apareix cap tauró. Els lectors del còmic ja saben de què va la cosa.

Nota: 4’5/5

Fita a IMDB.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: