Skip to content

LA VISITA, de M. Night Shyamalan.

11/04/2015

Shyamalan, quin personatge! El seus dos primers films van passar quasi desapercebuts per l’audiència general; però del no res es va treure de la butxaca El sexto sentido. I ho va petar. I molt fort. Però a partir de llavors l’audiència es va anar evaporant pel·lícula a pel·lícula. El seu anterior treball, After Earth, tot i contar amb Will Smith de cap de cartell i uns bona producció va convertir-se en un fracàs en tota regla. Què se n’havia fet d’aquell autor deutor de Hitchock i Spielberg? Havia perdut la màgia?

the-visit-film-2015-776x436

Amb totes les grans productores donant-li l’esquena sols un productor de cinema de terror de baix cost, però amb un ull increïble per fer rendibles les seves produccions, ha confiat en ell. Això sí, amb un pressupost la mar d’ajustat a canvi de tenir carta blanca i una bona distribució. La jugada ha sigut perfecta pel director i el productor: va costar 5 milions de dòlars i internacional, i encara amb camí per recórrer, ja n’acumula 90.

The-Visit1

La història en si no té res summament original, però atrapa. Un dels grans encerts de Shyamalan és fer a tots els personatges reals. Tots tenen es seus defectes que alhora els fa més humans. El nen i les seves ximpleries de “rapero”, la nena i les seves infulies de “directora”, la mare i la seva irresponsabilitat,… Cap et cau malament o insuportable, però tampoc són estereotips de manual per empatitzar amb l’espectador. L’horror es va cuinant a foc lent, des del principi saps que alguna cosa no acaba de rutllar bé, però què? Detalls van enturbiant el relat sense poder nosaltres adivinar què és. Aquí l’estil found footage ni mareja ni cansa, és un punt a favor per dotar tot plegat de encara més tensió. Tens ganes que el personatges puguin contemplar lo registrat en càmera oculta, però també pateixes perquè no els enganxin. I així en tots els aspectes. Cada ingredient de la poció hi té un sentit i funció. És cert que el final no acaba d’aclarir massa res, però és necessari? No és aquest un conte modernitzat acabat de sortir del forn?

El millor: que siguin petits detalls de guió qui crei una atmosfera terrorífica, no efectes digitals ni sonors.

El pitjor: si et mires el guió fredament s’aguanta damunt d’un escuradents,

Nota: 3’5/5.

Fitxa a IMDB

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: