Skip to content

ACOCOLLONA’T 2015: DIA 7

11/06/2015

Quina nit, senyores i senyors! Quina nit! Avui ens ha abraçat una vetllada d’alt nivell. A banda de la qualitat dels curts projectats hem tingut el ja clàssic concurs de mad faces i la projecció del llargmetratge Nick de Jose Pozo. Fotem-li un repàs:

OPERACIÓN PREFERENTE (Roger Comella – Carles Velat, ESP)

operacionpreferente

Presentat pel seu director, i acompanyat pel productor, ens troben amb un curt basat en fets reals. Potser el més aterrador de tot plegat. Encara que el gir de guió te’l veus a venir la història està ben portada. L’obra es recolza sobretot en el repartiment i el punt reflexiu, que queda ben plasmat, però li falta un final més potent.

POLAROID (Lars Klevbeerg, NORUEGA)

polaroid

Petita obra mestra. Sense més. Tot i no tenir res summament original la seva factura és esplèndida i res està fora de lloc. Un treball de gènere exemplificant on l’atmosfera és menja la història, quasi inexistent. Els amants del terror, de caire més actual, el gaudiran.

RED THUNDER (Álvaro Ron, USA)

TheRedThunder

Els nord-americans saben fer les coses, sense dubte, però aquí t’olores tot plegat només començar. Val, les interpretacions agradablement ianquis i els efectes visuals són excel·lents, però li falta punch. Sembla més una prova per mostrar a un gran estudi que un curt amb identitat i propòsits com a obra auto-conclusiva.

THEY WILL ALL DIE IN SPACE (Javier Chillón, ESP)

TWADIS_Still_3

Thriller espacial amb només tres personatges en joc i en blanc i negre. Això que podria ser un pega atorga un aire claustrofòbic molt agradable. Tot el treball artístic remet a Alien, des del vestuari als decorats. La història en sí mateixa funciona acabant amb un final molt encertat.

DINAMO (David F. Vega, ESP)

Sense diàlegs i una sola actriu protagonista juga amb elements molt simples però més que eficaços. El treball d’il·luminació està molt ben empescat, el que en les produccions més escasses de pressupost poden patir aquí es converteix en un atribut positiu i amb personalitat pròpia. La trama no és rebuscada, gràcies a Déu, i sap jugar les cartes amb encert.

Després d’una petita pausa hem reprès la jornada amb el ja famós concurs de mad faces, on quatre concursants s’han disputat el premi. Després d’una deliberació complicada l’afortunat ha sigut un noi anomenat Krusty que ha sabut transmetre la seva follía amb èxit. Enhorabona.

I llavors ha arribat la cirereta del pastís. Amb la presentació de l’Ignasi Arbat, del programa de ràdio Ningú no és perfecte, i la presència d’una de les actrius, Elisabet Terri, hem pogut gaudir de…

NICK ( Jose pozo, ANDORRA)

A075_C011_04265H

Primer film rodat enterament a Andorra; val que no és vital saber-ho, però sí curiós. Aquí ens trobem amb un thriller de personatges vivint rodejats per la neu. Una comunitat tranquil·la on no passa mai res, almenys fins que un jove adolescent conflictiu presencia un assassinat per part d’un encaputxat. A partir d’aquest moment el pes del la trama es reparteix entre la investigació , tot i que amb certa part de desconfiança cap al testimoni, i com el jove es va relacionant amb els personatges del seu voltant. Un treball força introspectiu que no perd el pols en cap moment tot i centrar-se més en el retrat dels protagonistes que en el misteri. Tot i ser el primer llarg en imatge real per part del director es respira un saber fer en tot els aspectes. El tempo mesurat ve recolzat per un bon treball d’imatge i unes interpretacions molt encertades. Jugar amb tants pocs elements i mantenir l’atenció del públic en un llarg és un exercici no mancat de dificultat, repte que supera amb escreix el seu director.

Ja aquest divendres ens espera una nova jornada ben farcida. A la Llibreria 22 tindrem la presentació del llibre de Javier Pueyo dedicat a Lucio Fulci, una nova projecció de curts, el concurs d’scream queens i la projecció de la pel·lícula La casa del fin de los tiempos, d’Alejandro Hidalgo i amb servidor presentant-la.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: