Skip to content

TYRANNOSAURUS DOUBLE FEATURE: LA RESIDENCIA + ¿QUIÉN PUEDE MATAR A UN NIÑO?, de Carlos Benítez i Montse Rovira

12/27/2015

 

Tyrannosaurus-books-double-feature-La-residencia-Quien-puede-matar-a-un-nino--i1n10497026

  • Nº de páginas: 148 págs.
  • Editorial: TYRANNOSAURUS BOOKS
  • Lengua: CASTELLANO
  • ISBN: 9788494173622

 

Segon llibre que em cau entre mans d’aquesta editorial relativament jove. Aquesta empresa ha apostat per rememorar tótems cinematogràfics relacionats amb la sèrie b, el terror i el fantàstic; un encert, ara que tota una generació criada en videoclubs comença a demandar informació d’allò que van descobrir en temps pretèrits.

Aquí ens trobem amb un assalt a les dues peces cinematogràfiques de Narciso Ibáñez Serrador. Que un narrador amb un talent e inventiva absolut dins un panorama propici, temporalment parlant, només firmés dues obres és certament curiós. Mentre Jacinto Molina s’inflava a produïr quasi en cadena ell es va anclar en la televisió, perdent-nos un dels autors que hauria pogut revolucionar la industria i el gènere en concret. Una llàstima. Però anem al text en qüestió.

El duet de films és analitzat de manera força lleugera, tirant de visualitzacions i alguns apunts de producció. El cert és que es queda curt, mancant més informació que sigui desconeguda, o quasi, fins el moment. Les entrevistes poc aporten i les cites textuals de l’autor no deixen de ser un apunt quasi trivial. Un treball periodístic més exhaustiu, amb una visió més ample de tots els conceptes i factors, hauria atorgat realment la consistència que necessiten aquest parell de perles.

Amb tot això no vull dir que sigui una mala obra, ben al contrari, ben escrit i estructurat està, però els amants de la matèria dura es poden sentir un xic decepcionats. En canvi, per a la nova generació de cinèfils acabats de sortir del forn, poden tenir aquí un punt de sortida per buscar i memoritzar informació sobre aquest autor, el gènere en aquells temps i les influències que ha exercit fins ara.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: