Skip to content

LES MILLORS PEL·LÍCCULES, PROGRAMES I LLIBRES DEL MEU 2015

12/29/2015

Vet aquí cinc destacats de cada camp. Pel que fa a la gran i la petita pantalla són produccions d’aquest any natural que acabem. Respecte als llibres no, ja que en la lectura no em deixo portar per les noves propostes i a vegades acabo recuperant obres de temps ha. Ja per acabar, no hi ha cap top ni ordre concret.

PEL·LÍCULES

man-from-uncle.png

Star Wars: El despertar de la fuerza; de J. J. Abrams

Pot ser un remake/reboot o no, però el cert és que ens han brindat una proposta amb: un nous personatges ja carismàtics, un viu sentit de l’aventura i un punt de partida que pot portar una gran trilogia.

Operación U.N.C.L.E.; de Guy Ritchie

Segurament una de les decepcions de taquilla més importants de l’any. I fins a cert punt lògic. Aquí tenim un treball semblant al remake de Ocean’s 11 de Soderbergh, un homenatge a temps passats estilísticament. Molt hi buscaven un blockbuster quan en realitat és un canapè vintage.

Vacaciones; de John Francis Daley i Jonathan M. Goldstein

La gran comèdia de l’any. Actualització de la saga, a l’estil d’altres dos hits d’aquesta temporada, que sap fer un rentat de cara i a més aportar nous conceptes. Funciona de cap a peus.

Jurassic World; de Colin Trevorrow

Es podria haver menjat una merda, i cagar-la en tots els sentits, però alhora de la veritat s’ha convertit, quasi, en el film amb més receptació de l’any. Se li han criticat mil coses, pel que fa a verosimilitud, quan realment només busca entretenir. A més, ja sabem que el punt de partida és quasi impossible; no ens fem trampes al solitari.

Misión imposible: nación secreta; de Christopher McQuarrie

Semblava que la anterior entrega era insuperable i ha resultat que no. Cruise tira endavant la saga recargolant conceptes però sense perdre de vista el concepte. Acció i humor fan una coreografia impecable.

LLIBRES

9788490067024

El crit de les ultracoses; de David Ruíz

Tres coses a destacar. Primer, sap adaptar esquemes típicament nord-americans e introduir-los a la nostra societat amb èxit. Segon, una aposta per un gènere en hores baixes que sap al que juga. Tercer, i menys important, ho ha fet algú que viu aquí al costat.

Las estrellas mueren de noche; de Robert Leslie Bellem

Descobrir autèntic pulp noir i adonar-te que encara funciona i és més trencador que molts autors provocadors actuals. Espero que editin més obres de l’autor.

Lo que es sagrado, de DennisLehane

Novel·la negra que juga amb tot el que sabem, que amb pols i girs de guió, sap encadenar-te a ell. Personatges potents i reflexions de fons que no fan pudor a moralina. Una de les millors plomes del gènere dels nostres temps.

La llamada del Kill Club, de Gillian Flynn.

Descobriment espectacular. Una prosa fresca però contundent. Personatges complexos, situacions vives i arguments mil·limetrats. Impressionant de la primera a l’ultima pàgina.

La teoria de l’imbècil; de Pep Prieto

Petita joia a reivindicar. La proposta és arriscada i pot deixar a molts amb un cert grau de decepció el seu final. Has d’entrar al seu joc i jo ho vaig fer. Genial com sap conduir al lector amb un somriure al llavis.

TELEVISIÓ

el-ministerio-del-teimpo-avance-nueva-serie-tve

El ministerio del tiempo

Aposta arriscada, no les tenia totes amb ella, però que amb el primer capítol ja em va callar la boca. Mai abans aquí s’havia fet una proposta així aquí i ha sabut sortir-se’n.

Merlí

Per fi una sèrie amb adolescents que no és un burxador de sentiments sense cap altre objectiu. Un retrat distorsionat de la realitat però que sap jugar les seves cartes i on per damunt de tot reivindica el sentit de l’humor (negre).

Hannibal

Tercera i última temporada. Poc més puc dir. Una llàstima que no segueixi.

Cachitos de hierro y plomo

Ha sabut mantenir el nivell. Esperem com acaba amb l’especial de Cap d’Any.

Tortugas ninja

Ha crescut amb els seus espectadors. El canvi d’escenari li ha donat una nova empenta. Els recursos visuals han augmentat i perfeccionat.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: