Skip to content

ACOCOLLONA’T 2016, primera sessió de curts a concurs.

11/04/2016

14249980_1211405332235407_3061785186318746386_o

Un any més és hora de visitar l’Acocollona’t, la setmana de cinema fantàstic i de terror de Girona. Per problemes d’agenda no havia pogut passar-m’hi fins ara, perdent-me un munt d’activitats, però era imperdonable no assistir a la projecció de curts a concurs.

La nit d’ahir va ser, això sí, un xic decepcionant. Si una cosa s’escapa del control de l’organització és la qualitat dels projectes presentats. Com ja ha succeït en altres ocasions la mitja, sempre segons el meu criteri, va ser força baixa. Tot i que la factura de les peces no para d’augmentar a cada edició el cert és que costa de trobar idees originals i alhora ben contades. Aquests és un gran problema del gènere, que moltes vegades queda supeditada el fons per sota de la imatge. Al tractar-se d’unes temàtiques així de visual es temptador caure en aquest error.

Però no m’allargo més i passo a fer-ne un repàs.

ARCA DE NOÉ (Jordi Romero i David Muñoz) 04:40 mins. Espanya.

Coneguts de sobres els seus dos responsables, crec que han participat en cada edició fins ara, era d’esperar una obra així, plena d’humor; i funciona. Tot i el fons no ser una idea original la manera de presentar-la i desenvolupar-la és excel·lent. Rius de principi a fi. Però, el so i el muntatge no acabaven de funcionar.

ASTRID (Luigi Abanto) 17:45 mins. Espanya.

Astrid-1.jpg

Una història intimista i reflexiva molt ben fotografiada, però que no acaba d’explotar. Tot és molt correcte, des de les interpretacions a la realització. El gran problema és que tot i semblar marcar una idea no acaba de definir-la del tot, donant peu a diverses interpretacions.

CRIATURITAS (Ignasi López Fàbregas) 04:40 mins. Espanya.

Treball d’stop motion on ens presenta la batalla entre el menjar sa i la brioixeria industrial. Una lluita sanguinolenta, plena d’efectes sonors i pràctics que implosionen dins el teu cap. Tot i que resulta simpàtic no explota ni una vislumbrada reflexió ni explota al 100% el seu potencial còmic.

NIGHT OF THE SLASHER (Sam Hamassian) 11:15 mins. USA

NOTSressurectionNOTITLE-copy.jpg

Homenatge al gènere slasher de bona producció. La idea és potent, parodiant al més ridícul dels sub-gèneres de terror, però perd força a cada minut per culpa de la decisió del director de filmar-ho tot amb un pla seqüència absolutament prescindible. Està bé, però llàstima que no acabi siguent rodona.

EVENT HORIZONT (Joséfa Celestin) 11:30 mins. Escòcia.

Visualment esplèndida i que sembla amagar una pel·lícula en potència sota el seu curt metratge. Vet aquí el seu gran problema, amb el tempo que vol exercir no permet desenvolupar una història amb molt de fons (o almenys això transmet). Tot queda a l’aire sense impactar-nos. Una llàstima.

INTO THE MUD (Pablo S. Pastor) 10:15 mins. Espanya.

into-the-mud-corto-terror-cortos-terror-maria.jpg

Bon treball, que potser s’allarga un xic massa i que ja es fa etern quan t’ensumes la seva resolució. La única línia de diàleg de tot el metratge ja et fa intuir quin és el seu gir final amb força antelació, absolutament prescindible. La resta és molt correcte.

TRÁNSITO (Adrián Navas) 20 mins. Espanya.

Curt ambiciós que bascula entre entre la força narrativa i el sopor buit. El gir argumental és original però queda desdibuixat per molts forats argumentals, que utilitza a favor seu, i que resulten tramposos. Un altre intent de dotar de més pes del necessari en un curt d’aquestes característiques.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: