Skip to content

ACOCOLLONA’T 2016, segona sessió de curts a concurs.

11/05/2016

ACOCOLLONAT-PERFIL.jpg

S’acosta la recta final del festival, amb més de la meitat dels curts a concurs ja projectats i votats. Però abans de fer-lis un repàs comentar la xerrada d’avui divendres 4 a l’Espai 22.

En Daniel Genís, doctor en filologia i alma mater d’El Biblionauta, junt a David Ruíz, autor d’El crit de les ultracoses, ens han portat un tema força interessant: “MONSTRES CLÀSSICS, DE LA LITERATURA A LA PANTALLA”. Com deixa clar el seu títol ambdós ens han fet un recorregut pels malsons amb més història de fons, partint del seu origen literari i com ha sigut el seu trasllat al cinema i televisió. Una horeta molt amena que s’ha quedat curta, ja que amb un xic més de temps s’hauria pogut aprofundir més en les mitologies d’aquests personatges. Tot i això destacar els referents audiovisuals exposats i la visió dels monstres en versió nostrada.

I acabada la xerrada i un piti després hora de devorar els curts.

THE CLOUD (Alfonso García López) 6 mins. Espanya.

descarga.jpg

Si altres anys els zombis eren un dels temes més freqüentats en aquesta edició sembla que el títol honorífic se l’emporten les noves tecnologies. Aquí tenim un tour de force amb un sol actor i escenari molt ben resolt. La impotència front les màquines i com dominen les nostres vides queda ben plasmat amb un clima asfixiant.

SAVE (Ivan Saiz-Pardo) 4 mins. Alemanya.

Agafant l’estela dels curts de David F. Sandberg (No apagues la luz) ens trobem amb una història minimalista rodada amb eficàcia. El metratge curt fa que el gir de guió, tot i que previsible, mantingui la seva força.

OF MEN AND MICE (Gonzague Legout) 20 mins.

La crítica social sembla ser la premissa principal quan és totalment prescindible. La situació plantejada, donant la volta al concepte dels atracaments, té prou força per si mateixa; però l’autor prefereix dispersar-se en temes lacrimògens. Una llàstima, ja que el nivell de producció és bo i retallant el metratge hauria guanyat en potència.

THE APP (Julián Merino) 16 mins. Espanya.

Per el millor de la vetllada. De nou el poder de les noves tecnologies, amb cinisme fa un treball a la sobrevalorada Black Mirror sense fer-se el saberut. Areces clava el paper, però és innegable que els diàlegs són un dels punts forts d’aquesta obra.

RUTH (Álex Brau) 05:20 mins. Espanya.

ruthweb2.jpg

Proposta poc original que comença amb força per anar-se desinflant al poc. La sobreactuació de l’actriu protagonista i que no aporti res de nou o original fa que no vagi més enllà que una proposta de gènere.

FALSE FLAG (Asier Urbieta) 11 mins. Espanya.

El cert és que no entenc què i fa aquí. No és de gènere, a banda que vulguis aterrir-nos a base de conspiracions governamentals. Simplement una translació en imatges, això sí amb un bon acabat, d’aquesta teoria de la conspiració.

THE PLAN (Pierre Teulières) 13 mins. França.

the-plan.png

Un petit problema amb els subtítols ha fet que no pugui formular amb contundència una opinió. Visualment absolutament potent, però em costa esbrinar quina història de fons s’hi amaga. S’hi conjuguen un seguit de detalls que la fa realment inquietant, però al no entendre el suposat gir final fa que no m’hagi acabat de convèncer.

WOLVES (Álvaro Rodríguez Areny) 11:45 mins. Andorra.

Una altra història on el component fantàstic o terrorífic ni s’ensuma. Drama ambientat a la Segona Guerra Mundial amb un bon treball de producció però que et deixa força indiferent. No és fa llarg, està ben dirigit, però se li troba a faltar un punt punyent per atrapar o desconcertar a l’espectador.

En resum; una segona jornada on ha pujat el nivell. Totes les obres han aconseguit, com a mínim entretenir, ja sigui pel seu acabat o la seva història.

 

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: