Skip to content

GAME OVER: ATARI

02/13/2017

De nou, amics, una ressenya d’una obra servida per Netflix. Quan vulgui, Mr. Netflix, pot fer-me una transferència per la publicitat que li brindo; totalment altruista, però que pot ser recompensada.

descarga

Aquest documental potser és un dels més comentats dels últims temps. N’he sentit parlar tantes vegades que s’havia convertit en una llegenda urbana, com el tema que tracta, ja que a l’hora de la veritat ningú l’havia vist. Doncs fet, ara em queda veure sortir de l’armari a Ricky Martin dins el “Sorpresa, sorpresa”.

Però de què va? És complicat de respondre. Diu la llegenda que Atari va quebrar després de treure a la llum un infame videojoc d’E.T. i com que no sabia què fer dels milions de còpies no venuts es va dedicar a enterrar-los enmig d’un desert. Aquí ens expliquen aquesta història; més o menys.

howardscottwarshaw_atari-100531048-orig.jpg

He de dir que es tracta d’una producció molt entretinguda, que fins i tot s’acosta massa a la banalitat i certa sensació de vertigen s’apodera de tu. El seu responsable és Zack Penn, conegut per escriure moltes pel·lícules de superherois i normalment fer-ho sense gaire encert. Ell mateix se’n carda d’això, donant-se un protagonisme que no ve al cas, i ens serveix com a narrador d’aquesta història o millor dit, històries. Vet aquí el problema, que una vegada vist no em queda clar que se’m vol explicar. No és una investigació a l’ús sobre aquesta llegenda urbana i la recerca dels videojocs perduts, però tampoc és la història de la primera empresa nord-americana de videojocs i molts menys una biografia del programador Howard Scott Warshaw. Tot i això hi apareix, a més de cameos de Ernest Cline i George R. R. Martin per exemple, però cap hi té la importància que es mereix. Menys contant amb una duració d’hora i pocs minuts.

450_1000.jpg

I sap greu. Totes les premises plantejades donaven per a diversos documentals (el videojoc d’E.T., la història d’Atari, la història dels videojocs nord-americans, una biografia de Howard Scott Warshaw, el retrogamers i col·leccionistes,…) però ens hem d’acontentar amb un reportatge divertit de gent nerd i geek passant-s’ho de puta mare fent el que els agrada. Val, potser peco d’enveja, però en el fons rellueix la veritat, prometia molt i al final serveix poc. Però com diu l’acudit…

-En aquest restaurant el menjar és asquerós.

-Sí, i a més les racions són petites.

Una cosa més. Sóc l’únic que pensa que en realitat tot és un muntatge i l desenterrament qu es veu en pantalla és més fals que l’autopsia dels extraterrestres de Roswell?

FITXA IMDB

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: