Skip to content

DOCTOR EXTRAÑO (2016)

02/27/2017

He tardat bastant a veure-la. Quan es va estrenar als cines vaig estar temptat d’anar-hi, però revisant els tràilers i la línia descendent de les pel·lícules Marvel, simplement, em va fer suposar que no era una prioritat vital. I el meu sisè sentit no em va enganyar.

389423.jpg

Que no se m’entengui malament. Marvel fa bones pel·lícules, això és innegable. Saps que quan apareix el seu logo al principi del film com a mínim t’espera una producció entretinguda i ben feta; però res més. Després del semi-fracàs (artístic) que va suposar Los Vengadores: la era de Ultrón la productora sembla haver-se dit que arriscar no valia la pena i conformar-se a explotar la formula que els funciona. Warner ni això, pobrets. Però és una llàstima que s’hagin acomodat. Cada vegada el factor comèdia és més present, els malvats són cada vegada més intranscendents, la violència és nul·la i les complicacions argumentals una simple utopia.

Tots aquests mals els pateix Doctor Extraño; i més. Tot i que se l’ha comparat amb Iro Man crec que n’és una versió descafeïnada. Tot allò que feia gran a aquella aquí queda borrós. Favreau va saber jugar amb els ingredients amb encert entenent com impactar al públic (respectant el verisme, complicant els esquemes de redenció de l’heroi, dotant de pes als secundaris,…) cosa que Derrickson, un bon director, no sap entendre igual de bé.

Faig un repàs al que per a mi són les petites pífies, que per acumulació, acaben enfonsant al Doctor Extraño:

doctor-strange.jpg

El protagonista: Cumberbatch pot ser un gran Doctor, però potser amb uns 10 anys més a l’esquena i una direcció adequada. Tot i ser un dels grans actors de la seva quinta sembla que quan fa productes comercials només pot fer de saberut graciós. Aquí fa monades constants i només s’aprofita el seu talent en un parell de moments, els més dramàtics, per ben aviat seguir amb el seu tour repetint el seu Sherlock ( que ja cansa) que esgrimeix des de la segona temporada. Si ja tenim un personatge semblant, Stark, hauria sigut prudent marcar distancies.

Els secundaris: Tenir Mads Mikkelsen per fer això em sembla un crim. El seu malvat es un sith amb el rímel corregut que executa un pla (quin i perquè?) seguit de fidels seguidors que cauen com mosques. Simple i efectiu hauria sigut veure interacció entre ell i la seva tropa, petar-se a la ridícula representació de Dormammu i atacar un punt feble del Doctor (Wong, per exemple). A més les representacions de Mordo (personatge que la única evolució que viu és al acabar els crèdits finals) i la Doctora Palmer són patètiques. Si les omets et queda exactament la mateixa història, ni més ni menys.

L’humor: si una història no et dóna per ficar-hi cullerada humorística no cal que n’hi fiquis. Que un personatge que acaba de perdre tot el que tenia al cap de quatre dies ja sigui el pallasso del convent no crec que tingui gaire lògica. Que la capa vulgui ser un “poochie” tampoc. Aquesta història et donava peu a fer un film més reposat i transcendent, però ens quedem amb una pantomima.

Score: Michael Giacchino cada vegada baixa més el nivell. Crec que pot esdevenir un dels millors compositors del futur, però no sé si és la saturació de feina o que no pot crear obres per a idees no lligades a llegats anteriors que sembla haver perdut el punt fresc i revolucionari que van marcar els seus inicis. Aquí tenim temes funcionals que no volen anar més enllà.

Producció: tot i que visualment és excel·lent cal preguntar-se si no haurien pogut aportar a la història. Els colors, formes i punts de la càmera haurien pogut contrastar més amb els elements màgics però s’ha obviat aquest camí sense més.

images.jpg

El cert és que em vaig avorrir, i molt, veient com altra vegada ens tornaven a explicar el mateix, i el que és més greu, amb la mateixa cantarella. Els que tenien por de la compra de Marvel per part de Disney comencem a corroborar els nostres temors. Civil War ens va mostrar 0 centilitres de sang i encara més un final contundent i anem seguint pel camí de tot allò políticament correcte. Per això, cada vegada més, DC em sembla més encertada , ni que sigui sense voler.

NOTA: 6 sobre 10.

FITXA A IMDB

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: