Skip to content

SPACE TRUCKERS: TRANSPORTE ESPACIAL, d’Stuart Gordon

03/30/2017


spacetruckers9.jpgSón necessaris els remakes? Aquesta qüestió ha omplert centenars d’hores de discussió entre cinèfils. Queda clar que hi ha pel·lícules, ja mites, que no necessiten ser reformulats. El gran problema actual és que només es pensa en refer films que són una marca per a la productora i que per molta campanya revival que en facin per als nous espectadors, al cap i a la fi l’únic públic que realment omple sales, res tindrà tanta eficiència com tornar-la a rodar. La vella guàrdia anirà a veure-la per nostàlgia, i després cagar-s’hi, i els joves per conèixer un producte del qual els sona el nom.

Però pot haver-hi remakes bons i fins i tot, en alguns casos, necessaris:

1.-Quan la nova visió aporta alguna cosa a la història que contribueix a engrandir-la.

2.-Quan la història ha perdut el seu context.

3.-Quan els mitjans permeten donar una visió més exacte al que es pretenia.

Aquestes tres característiques les compleix La Cosa de John Carpenter, que va saber revisitar The Thing Of Another World amb absolut encert.

I tota aquesta parrafada a què ve? Doncs a que he tornat a veure Space Truckers i no podia treure’m la idea del cap que fer-ne un remake, amb ganes i mitjans, podria estar de puta mare. Aquest film d’Stuart Gordon estrenat el 1996 és un d’aquells productes que ja no tenien gaire sentit en el seu moment i que vista ara ja és una absoluta absurditat. PERÒ EL CONCEPTE ÉS GENIAL! CAMIONERS ESPACIALS! Ostres, aquest tag line et dóna per fer-ne una saga al cine, en novel·les còmics i a més forra-te amb marxandatge.

spacetruckers5

Com que la pel·lícula ha quedat oblidada, almenys aquí, faig un breu resum de l’argument:

Dennis Hopper és un camioner, ara anomenats transportistes, que accepta una carga misteriosa fins a la Terra. Degut a un seguit de problemes s’apunten a la cabina de la seva nau un jove del mateix gremi i una cambrera. Pel mig unes quantes aventures amb robots, cíborgs i pirates.

Com podeu comprovar la idea pinta bé, però la seva execució no. Gens. Gordon, home prolífic dins la sèrie b, és un narrador pèssim que no destaca ni en l’espectacularitat, ni la tensió ni en la part més humorística. entreveus en el guió que tot això hi és present, però no es plasma. No ajuden els actors, que no entenen si allò és una space opera o una comèdia, actuant en tot moment en pilot automàtic. Parlar de l’score, el muntatge o la fotografia directament és perdre el temps. Potser el més destacable són els efectes especials, una de les últimes produccions que aposta per tots els camps coneguts fins el moment (maquillatge, croma, maquetes, pròtesis, CGI,…) per endinsar-nos en el seu univers.

87820_full

Segurament estrenada una dècada abans hauria adquirit l’estatus de culte, però ja a les portes d’un nou mil·lenni quedava desfasada. Ara, amb un enfoc diferent, o més contundent, i amb els mitjans actuals, et podria donar més de sí.

Si algú s’anima a fer-ne el remake jo m’hi apunto.

El millor: els porcs quadrats.

El pitjor: la seva fredor.

Nota: 6 sobre 10.

FITXA A IMDB.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: