Skip to content

THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK- THE TOURING YEARS (2016)

04/03/2017

Ron Howard és un tipus curiós. A banda de compartir cognom amb un ànec és destacable la seva carrera; ha dirigit un grapat de cintes que ens han quedat marcades a foc a la memòria però cap d’elles és una obra mestra. Sap entretenir i narrar magistralment però normalment solen ser productes força buits. Només cal fixar-se que les seves obres més valorades per la crítica són aquelles que beuen de fets històrics. En aquest documental és una plasmació del que acabo d’exposar.

eight_days_a_week_beatles_poster_h_2016

George, Paul, John i Ringo; si no coneixes aquest quartet tens un greu problema. T’agradin o no els Beatles són part intrínseca de la història de la humanitat. Amb ells van aparèixer el fenomen fan tal i com el coneixem avui en dia, també van crear ser responsables de crear les gires mundials per estadis i potser el més important de tot, van saber conjugar crítica i públic amb una evolució musical de la qual veuen bona part dels estils pop que encara ara escoltem.

118328

El documental simplement es dedica a plasmar en imatges i testimonis del moment tot això. Aquí no trobareu animacions simpàtiques per meravellar-vos, o important metratge mai abans vist ni declaracions incendiaris que cardin tot del revés; no. El seu contingut és tan potent que no necessita cap artifici. Howard no imposa en cap moment la seva personalitat (de veritat, en té?) i deixa fluir la narració des de l’aparició del primer disc del quartet fins al revolucionari “St. Peppers Lonely Hearts Club Band”. Aquí acaba aquesta història, simplement apuntant que el més gros de tot plegat estava per arribar. I és que per exposar com els últims àlbums dels 4 fantàstics van revolucionar la músic i l’enregistrament de temes es mereix un documental a banda.

ICULT  Imagen del documental    Eight days a week   sobre los  beatles

El millor: no et canses mai de reviure la història d’aquesta banda.

El pitjor: algú s’ha de plantejar de fer un documental parlant solament de tot el que va succeir als estudies Abby Road; si és que no existeix.

Nota: 8 sobre 10.

Fitxa a IMDB

 

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: