Skip to content

ALL WORK ALL PLAY (2015)

04/09/2017

Vist a Netflix.

Aquest passat 2017 vaig visitar la primera edició del Barcelona Games World. Tot i que no sóc aficionat als videojocs he de reconèixer que és un món que m’atreu. Aquesta plataforma ofereix noves formes de narració i és un camp que evoluciona molt ràpidament. Actualment, com s’ha dit mil vegades, ja mou més diners que les pel·lícules de Hollywood. Per tot això, i les cosplayers, vaig pagar l’entrada pel saló.

Una de les coses més sorprenents va ser veure una fase classificatòria de League of Legends en viu. A una banda d’un dels pavellons s’havia muntat un amfiteatre amb grades, amb un gran escenari amb una pantalla gegant darrera. Molta potència de so, bon jocs de llum,…i quan semblava que ja no podia ser més espectacular allò es va omplir fins la bandera amb centenars de persones entregades, cridant i aplaudint, durant tota la partida. Allà el meu cap va fer un clic seguit d’un booom.

IEM-2015-katowice-Helena-Kristiansson-feature-1160x573.jpg

Els eSports són ja no futur, és present. Poc a poc es comencen a guanyar una presència important dins els mitjans i la seva repercussió s’amplia a molt camps. Per exemple, Movistar +, ja els ha dedicat tot un canal i grans equips d’altres esports, com el Barça, ja comencen a treballar en el seu propi team. Jo, desgraciadament, ja tinc una edat en la qual em costa assimilar-ho amb normalitat i ja no parlo de la capacitat d’atenció necessària per seguir un matx. Si algú s’anima a explicar-m’ho o fins i tot deixar-m’hi jugar serà més que benvingut. Queda dit.

all-work-doc-blogjpg-bfd525_1280w

De moment m’he hagut de conformar amb aquest documental. Tot i que la excusa argumental és seguir la novena temporada del Torneig Intel Extreme Masters en realitat es tracta d’una carta de presentació d’aquest esport. Per una banda seguim les passes dels organitzadors, veient com s’han anat guanyant una importància fins a establir-se com un dels esdeveniments més importants dins el gènere. Per l’altra seguim la participació d’un equip nord-americà, Cloud9, dins el torneig. A més hi ha temps per explicar, amb quatre pinzellades molt ben repartides i definides, com funciona tot plegat.

ac03409f5f6ecb753bd9a9cb8130b933a662c007

Tot un viatge per un món semi-desconegut per a servidor que ha resultat fascinant. Poder veure com en pocs anys han passat de ser tornejos en ciber cafès a omplir estadis immensos no pot fer més que hipnotitzar-te. Veure les masses de gent que mou, els diners que genera o com les universitat a més de tenir equips de soccer o bàsquet ara aposten per aquesta disciplina ja et remata.

Segurament els que ja en son seguidors els semblarà una proposta molt elemental, però pels nouvinguts es tracta d’una magnífica porta d’entrada.

El millor: el seguiment al president de l’organització.

El pitjor: que es dongui una importància exagerada i patriòtica als equips nord-americans.

Nota: 9 sobre 10.

FITXA IMDB

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: