Skip to content

CUERPO DE ÉLITE (2016)

04/30/2017


Que s’hagi tornat a fica de moda la comèdia regionalista a Espanya no és bo ni dolent per si mateix, és un fet i prou. El problema és que es vulgui explotar i no tinguin una industria com Déu mana per fer-ho. Aquí un cas clar.

Aquest és un producte prefabricat amb ganes de fer calers. Res a dir. Si no tinguèssim pel·lícules amb aquest afany i només omplissin les cartelleres obres introspectives d’autors molt profunds aniriem apanyats. El gran problema és que aquí no sabem fer les coses com els ianquis. On allà tenen un seguit d’ingredients (actors, directors, guionistes,…) amb llarga experiència en el seu camp per insuflar vida a un high concept; aquí s’ha de rebuscar entre el que hi ha per tirar-ho endavant i creuar els dits. Llavors surt com surt.

He de confessar que he somrigut una vegada o dues i ha sigut gràcies a actors de repartiment, que tenen els ous pelats en la seva professió i que quasi ni els cal un diàleg per arrencar-te una rialla. La resta és una direcció mediocre narrativament i uns actors protagonistes, Miki Esparbé i Maria León, que sense direcció arrastren la seva interpretació sense mai encertar. Tots i que alguns gags poden funcionar, dins una trama de manual, el repartiment està més perduts que jo en unes rebaixes. Sense frescura ni ritme la història va agonitzant a cada minut per morir sola en una habitació fosca.

Una llàstima tot plegat. I sí, per molt que foti a alguns, a Espanya fa dècades es feien molt bones comèdies, incorrectes i punyents, però era gràcies a uns equips farcits de talents, que havien sorgit del no res i després de menjar terra durant anys van aconseguir el seu moment d’èxit.

El millor: els chanantes, Sílvia Abril, Jordi Sánchez, Agirregomezkorta,…els veterans.

El pitjor: Joaquín Mazó, que no sap què fer en cap moment.

Nota: 4 sobre 10.

FITXA A IMDB

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: