Skip to content

INDEPENDENCE DAY: CONTRAATAQUE (2016)

05/03/2017


Hi ha vegades que formules quasi perfectes no funcionen. Aquí tenim un exemple de com el film en qüestió, estrenat anys ha, hauria arrassat mundialment sense gaires complicacions. Però vet aquí, que durant l’estiu passat, ben poca gent li va prestar atenció. Quasi sense hype va passar per la cartellera fent els seus milions però lluny del que s’espera d’una seqüela d’un dels blockbusters més importants dels 90’s.

IDRImportant.0

Roland Emmerich va començar siguent la versió pàtria d’Steven Spielberg. Quan va fer el salt a Hollywood era un artesà de films farcits d’imaginació, amb grans plantejaments però que estructuralment feien aigua. Llavors es va convertir en un fanàtic de la destrucció massiva. Ara s’ha quedat com un expert en grans produccions que a vegades funcionen i a vegades no.

independence_day_resurgenc_roland_emmerich

Tornar als origens és complicat. Però Emmerich sap jugar les seves cartes amb soltura, oferint-nos un buffet llliure on es barregen infinitat de plats i que si no hi vas conscienciat et pot comportar un mal de panxa considerable. Ho sento pels que tinguin que tirar d’Almax, jo ho he digerit i cagat de puta mare.

alien-language-decoded-in-new-independence-day-resurgence-movie-clip-23

En aquest pulp mastodòntic s’hi acumulen: ciència ficció hard, personatges pulp, dramèdies de film de catàstrofes, kaiju,… i sí, res té gaire sentit, però la crema que ho lliga tot (la perícia del director) fa que tingui un regust hipnòtic. Que els personatges van d’aquí a allà sense explicació? Cert. Que hi ha personatges estereotipats que no hi pinten res? Cert. Que hi ha situacions que fan vergonyeta de veure? Cert.

I…?

Aparquin el cervell, amics, gaudeixen de l’espectacle per l’espectacle! Asavoreixin l’humor digne d’un nen de 8 anys, es revolquin en la ciència ficció sense gaire ciència, perdi’s en el sense sentit més absurd.

Qui vulgui analitzar seriosament això pot perdre el senderi en qüestió de minuts.

I ull, que hi ha plantejaments que Hollywood no tardarà en explotar en altres produccions.

El millor: la mort d’un personatge a mans del seu pare.

El pitjor: que una possible seqüela perdi força per culpa de la taquilla.

Nota: 8 sobre 10.

Fitxa a IMDB

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: