Skip to content

FAST & FURIOUS 8

05/04/2017


A mitja pel·lícula el personatge de Kurt Russell explica al seu aprenent (Scott Eastwood): “La primera regla es que tienes que conocer a tu audiencia”. Aquesta és una declaració d’intencions sense embuts feta per la saga d’acció més important dels últims anys. Aquesta és la seva formula d’èxit. Bé en realitat són molts els punts que l’han convertit en el que és, però és un resum excel·lent.

_noticias2010_-3672742.jpg

Amb la desaparició de Brian ( degut a la mort del seu intèrpret, Paul Walker) era interessant descobrir com tot plegat podia tirar endavant. Per treure’s la pressió del damunt els seus responsables han fet de mag per distreure la nostra intenció plantant-nos davant la cara un gir argumental arriscat però que funciona: Toretto ara és dolent. La traïció a la seva cacarejada “família” és un mcguffin ideal per dotar de més pes als estimats secundaris i a més incorporar-hi nous membres. A partir d’aquí poques novetats. Si una cosa funciona no la toquis.

NELoQH89EdqkOS_2_b

Tots els ingredients que fan a la franquícia gran hi tenen cabuda sense cansar a l’espectador.

La fina línia : per a servidor aquest és un dels punts claus. A cada pel·lícula s’ha augmentat l’espectacularitat arribant a un nivell que quasi és ciència ficció, però que no acaba fent que desconnectis com sí passa en no poques ocasions. Cada “flipada” bé acompanyada de tocs d’humor que fa que acabis acceptant-ho orgànicament sense preguntar-te per les lleis de la física.

Univers expansiu: el millor exemple, i amb el que ens vam criar, és Bola de Drac. Allà bona part dels personatges que hi feien cap acabaven convertint-se en un més del grup. Els més aplaudits, els malvats, es canviaven de jaqueta al poc per ser un més dels bons de la història i de rebots en els més populars.

La química: el punt d’inflexió de la sèrie va produir-se en la cinquena entrega, quan es va passar de ser un buddy movie a ser un equip. Cada integrant està emparellat amb un altre personatge per explotar la seva personalitat a base de xocs. En aquesta entrega, però, es fa anar per lliure a Vin Diesel, cosa que fa que les seves escenes “segrestat” acabin convertint-se en el més fluix de tot plegat.

rapido-y-furioso-spinoff.jpg.imgo

Aquestes són tres pinzellades, que es podrien extendre en tot un llibre, però que serveixen d’exemple del bon cap que té Vin Diesel com a productor i alma mater del producte. Que una estrella de Hollywood tingui els ous per convidar a la seva festa gent que li pugui arribar a fer ombra (Dwayne Johson, Statham, Charlize Theron, Helen Mirren,…) es mereix una estàtua. Com diu la dita “el client sempre té la raó”, i si aquest volen més i millor així ho tindran.

El millor: que sembla que hi ha gasolina de sobres per a més.

El pitjor: que Vin Diesel no aguanti amb èxit les seves escenes sense la “família”.

Nota: 9 sobre 10.

FITXA A IMDB.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: