Vés al contingut

ACOCOLLONA’T 2015: DIA 4

11/03/2015

Ahir un grup de valents va desafiar la fred, la pluja i la mandra per adentrar-se als Cinemes Albèniz Plaza per poder gaudir de la primera sessió de curts a concurs. A tots els que es van quedar a casa recordar-lis que es perden el que sens dubte dota d’identitat al festival. En molt poques ocasions, a la ciutat de Girona, es projecten curtmetratges en pantalla gran, i encara és més complicat veure un reguitzell d’obres de tots els punts del planeta i, a més, propostes conceptuals així de sorprenents. Però allà cadascú.

Em llenço de cap a fer un repàs al menú d’ahir.

HUELLAS (José Mari Martínez, ESP)

10447726_803498753056882_6255282104894300172_nThriller ben interpretat però al que li manca un xic de contundència. Els fronts argumentals oberts no acaben de ser rematats i els aspectes tècnics, en ocasions, no estan al nivell que desitgen.
TANATOPRAXIA (Víctor Palacios, ESP)

medical_madness_tanatopraxia_dir

Comèdia negra que funciona de cap a peus. La història no saps cap a on porta i et vas sorprenent minut a minut. Els diàlegs molt ben defensats per les dues actrius protagonistes. Que hi hagi regateres i un un masculí és un plus pels més viciosos.

HADA (Tony Morales, ESP)

Els terrors infantils són un filó que està de moda, especialment en el cinema espanyol. Aquí ens trobem amb un infant i el seu terror a l’obscuritat; i al que hi habita. Tot i que en un principi aposta per un horror més psicològic, deutor de James Wan, acaba tirant per esglais de factura tècnica.

15720403967_7ec3f8d4c4ALCACHOFAS PIRAÑA DEL ABISMO PREHISTÓRICO (Javier Lozano, ESP)

Gamberrisme en estat pur. Un homenatge clar a l’Evil Dead de Sam Raimi canviant una cabanya al bosc per la prehistòria, a l’Ash per un cavernícola i els diables per… carxofes (!?). Aquest slapstick funciona a la perfecció.

EL ESCONDITE (Miguel Aguirre, ESP)

10155892_595084550618035_867993427521459537_n

Una idea simple, pura i directa. Amb pocs elements aboca a una història molt complexa i que podria donar per a un llarg sense gaires problemes. El curt juga a dues capes, ja que hi ha un element més reflexiu, però acaba amb un final impactant que aposta per l’efectisme.

AÚN HAY TIEMPO (Albert Pintó, ESP)

Portada_AunHayTiempo_3-976x390

Amb esperit ianqui aquesta producció sorgida de l’ESCAC encerta en la diana en tots els aspectes: tècnics, de guió, actorals,… La llàstima és que ja hem vist arguments semblants en altres obres i això li resta frescor. Potser un final més negre hauria sigut un encert.

MANIAS (Santiago Capuz, ESP)

CDqyR7_VEAAAkXK

Fa un parell d’anys aquest curt s’hauria convertit en una petita revelació i estaria emportant-se premis arreu del món. El problema és que fa un any a Sitges es va estrenar el fals documental “Lo que hacemos entre las sombras” i li ha restat tota sorpresa. No sé si aquest curt va ser empescat abans, però la idea és molt semblant al film esmentat, canviant sols els vampir per un caníbal. Si obviem això, però, és sens dubte una petita delícia.
UNO DE CIEN (Charlie García Villalba, ESP)

descarga

Tres elements concentrats en pocs minuts. Producció petita però simpàtica. Potser un xic més de metratge hauria servit per crear un clímax més impactant al final.
L’OURS NOIR (Xavier Seron – Méryl Fortunat-Rossi, FRA)

arton321-2

La gran sorpresa de la nit. Partint d’un concepte singular (adaptar una guia d’un parc forestal) aconsegueix arrancar el somriure contraposant la sang i el fetge amb la candidesa dels personatges. Cada nova desgracia, i el nerviosisme in crescendo dels seus protagonistes, és una escalada surrealista en el terror humorístic que costarà d’oblidar. Aquí queda patent com amb una idea bàsica, però ben treballada, i amb una posada en escena, sense efectismes, es poden fer meravelles. Brillant.

TRATO PREFERENTE (Carlos Polo, ESP)

trato preferente

Crítica social amb mala baba. Plasmació en imatges del somni de molts. Però a aquestes altures no sé si sorprèn. Ho hem vist en altres ocasions i no es planteja anar un pas més enllà.

SIMBOLO AMARILLO (Marcos Amo Aparicio, ESP)

Reguitzell d’influències i tics acumulats. No dic que no es pugui mirar i prendre exemple de les produccions ianquis, però s’ha de saber adaptar i intentar millorar aportant alguna cosa més. Potser la proposta és massa gran per resumir-la en pocs minuts i sense gaires mitjans.

I recordeu, avui a les 21h. als Cinemes Albèniz Plaça de Girona segon passi de curts a concurs. Dues hores d’entreteniment per només 2€. No us quedeu a casa!

acocollonat

One Comment leave one →
  1. Santi Gómez permalink
    11/03/2015 15:20

    Gran sessió la d’ahir! A veure avui

Deixa un comentari