Vés al contingut

EL VIAJE DEL SUPERHÉROE. LA HISTORIA SECRETA DE MARVEL EN EL CINE. Iñigo de Prada i Sara G. Rodríguez.

12/27/2015

marvel_maqueta_portada.jpg

  • Nº de páginas: 320 págs.
  • Encuadernación: Tapa dura
  • Editorial: DOLMEN EDITORIAL
  • Lengua: CASTELLANO
  • ISBN: 9788415296546

Fa cosa de dos mesos vaig tenir la sort de ser un dels guanyadors d’un pack que sortejava Dolmen Editorial, el qual no vaig poder descobrir el seu contingut fins fa pocs més d’una setmana. Entre els llibres que hi havia no vaig dubtar un segon en començar la lectura d’aquest. El cert és que aquesta obra ja l’havia fullejat en unes quantes ocasions, però mai m’havia cridat especialment l’atenció. Llibres repassant el salt dels personatges super-heroics al cinema n’hi ha uns quants i es solen quedar habitualment en un repàs ràpid i lleuger. Donava per suposat que aquest també, però al moment d’obrir-lo vaig descobrir que havia errat.

Iñigo de Prada i Sara G. Rodríguez han firmat una assaig molt complet de les translacions dels personatges Marvel a la gran pantalla. L’anàlisi es centra en el encerts i errades cinematogràfics, acompanyat de les variacions que reben i de les fonts exactes d’on beuen i per últim, i no menys important, com aquestes pel·lícules venen marcades alhora per l’estat de la editorial. Un treball exhaustiu i cuidat. Un interès secundari, però clau en la història del setè art, és entendre com l’auto-producció de la mateixa empresa i la creació del seu univers compartit ha afectat la concepció cinematogràfica actual.

En poques paraules: imprescindible.

3 comentaris leave one →
  1. 12/31/2015 12:23

    Muchas gracias por tu reseña, Jacint, da gusto ver que el libro sigue vivo y gustando, tres años después de su publicación (llegó con Los Vengadores). Y toda promoción es bienvenida de cara a ir agotando lo más posible la edición, y poder sacar la segunda, que pretendemos que cubra desde Amazing hasta Vengadores 3.

  2. 12/31/2015 17:17

    Hablaremos en Strip Marvel de esto Jacint. Gracias por recomendarlo, me lo compro fijo.

Deixa un comentari